bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,171.93 6.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.05 3.79%
bnb
BNB (BNB) $ 585.18 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 145.41 3.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529056 1.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467055 2.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14985 11.80%

Nasdaq Kripto Endeksi’nden Ocakta Güçlü Performans

nasdaq kripto endeksinden ocakta guclu performans

Kripto para piyasasında pozitif atmosfer devam ediyor. Bitcoin, ocak ayında yüzde 40 yükseliş yaşadı ve 10 yılın en iyi aylık performansını kaydetti. Piyasaya yönelik bazı verilerden de olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor. Nasdaq Kripto Endeksi ise ocak ayında yüzde 37 yükseliş yaşadı. Endeks, yatırımcıların kriptolara uzun vadeli bakış açısının pozitif olduğuna işaret etti.

nasdaq kripto endeksinden ocakta guclu performans2

Nasdaq Kripto Endeksi, Yüzde 37 Yükseldi

Nasdaq Kripto Endeksi (NCI), ocak ayında yüzde 37,2 yükseliş kaydetti. Bu rakam endeksin başladığı günden bu yana en yüksek üçüncü aylık getiri olarak kaydedildi. NCI, Mayıs 2020’den beri kripto piyasasına yönelik ölçüm yapıyor. Hashdex ile birlikte geliştirilen NCI’ın sepetinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Polkadot, Bitcoin Cash ve Uniswap bulunuyor.

NCI’ın güçlü performansını değerlendiren Hashdex Baş Teknoloji Sorumlusu Samir Kerbage‘e göre yatırımcılar, en olgun kripto varlıklara uzun vadede değer göstermeye devam ediyor. Kerbage, mevcut makro ortamın kripto ve riskli varlıklar için zorluklar sunmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Diğer yanda kripto yatırımcılarını duygusal eğilimini ölçen Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde de yükseliş devam etti. Endeks, 60 puan seviyesinde izleniyor ve ‘açgözlülük’ bölgesinde yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala