bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,599.04 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.69 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 588.99 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 146.55 3.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533679 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469332 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160555 14.61%

Nansen analistlerinden dört farklı Bitcoin senaryosu

bitcoin


Kripto para piyasası kârlı bir seneyi geride bırakırken uzmanlar gelecek yıla dair tahminlerini paylaşmaya başladı. Piyasa araştırmacısı Nansen, yakın tarihte yayınladığı raporda 2024’te Bitcoin (BTC) fiyatını önemli ölçüde etkileyebilecek ekonomik görünümler üzerinde durdu. 

Fiyat belirleyici unsur olarak ABD ve küresel ekonomideki gidişatı baz alan Nansen, kripto piyasasının geleceği için dört farklı senaryo öngördü. 

nansen arastirma raporu

İlk olarak Amerikan ekonomisinde enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşmasıyla istihdam ve büyümenin sağlıklı kaldığı senaryoyu ele alan araştırmacılar, bu durumda Fed’in faizleri rahatlıkla düşüreceğine inanıyor. Nansen’in raporuna göre en olumlu “yumuşak iniş” senaryosunda Bitcoin fiyatı yüzde 20 ila 50 arasında artış gösterebilir. 

İkinci olarak ABD ekonomisinde bir resesyon olmamasına karşın enflasyonun yeniden yukarı hareket ettiği senaryoyu yorumlayan Nansen, piyasaların böyle bir beklenti içerisinde olmadığını belirtti. Uzmanlara göre enflasyon ve büyümenin birlikte yükselmesi BTC fiyatının yüzde 10 ila 60 arasında düşerek 2022’nin dip seviyeleri test etmesine yol açabilir. 

Amerikan ekonomisinde “sert iniş” ihtimali

Kripto araştırma şirketi, Bitcoin fiyatını etkileyecek dair üçüncü senaryoyu “sınırlı daralma” olarak tanımladı. Nansen, ABD’de durgunluğun nadir görülmesine rağmen bazı makro verilerin (tahvil getirileri farkı, imalat endeksleri) resesyonu işaret ettiğinin altını çizdi. Üçüncü senaryoya göre enflasyonun yüzde 2’ye gerilemesine karşın Amerikan ekonomisi bir durgunluk sürecine girebilir.

Nansen, enflasyondaki düşüşle birlikte yaşanması muhtemel sınırlı resesyon ortamında Bitcoin fiyatının kısa süreliğine yüzde 20’ye kadar düşmesinin ardından 42 bin dolar seviyesine geri dönmesini bekliyor. 

Araştırmacılar, Amerikan ekonomisinin çok daha ciddi bir frenle karşılaştığı son senaryoda ise Bitcoin’in en az yüzde 60 değer kaybına uğrayabileceği yorumunu yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala