bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,796.83 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,031.84 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 583.90 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 149.74 4.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525376 3.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444437 2.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151418 3.35%

Multichain krizi Geist Finance’i vurdu

Multichainden son yasananlara iliskin aciklama

29 milyon dolarlık kripto kredi platformu Geist Finance, kalıcı olarak kapanacağını duyurdu. Protokolün, Multichain krizinden olumsuz etkilendiği kaydedildi. Multichain, bir süre önce 100 milyon doların üzerinde kayba yol açan saldırıya maruz kalmıştı

Geist Finance’ten kapanma kararı

Kripto kredi platformu Geist Finance, Multichain’de yaşanan sorunlardan dolayı kalıcı olarak kapanacağını duyurdu. Platform, oracle’larının Multichain token değerlerini yanlış bildirmesi nedeniyle kapanma kararı aldı. Karar, uygulama geliştirme ekibinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “Geist Finance, Multichain istismarından kaynaklanan kayıplar nedeniyle kalıcı olarak kapatılıyor” ifadeleri kullanıldı. Geist sözleşmeleri 6 Temmuz’da durdurulmuş, 9 Temmuz’da sadece para çekme ve geri ödeme için yeniden açılmıştı.

Multichain Krizi Hizmetler Durduruldu Kullanicilar Uyarildi22

Fantom ağı üzerinde çalışan platformda, Multichain olayından önce 29 milyon doların üzerinde kilitli varlık bulunuyordu. Geist, Multichain platformundan USD Coin, Tether, Bitcoin ve Ethereum’um köprülü token’larının ödünç alınması veya teminat olarak kullanılmasına izin veriyordu. Teminat ve kredi değerlerini belirlemek üzere bu varlıkların fiyatlarını takip etmek için Chainlink oracle’ları kullanıldı. Ekipten yapılan açıklamada, oracle’ların güvenilir bilgi üretmeyi bıraktığı ve kripto varlıkların değerinin üzerinde hesaplandığı aktarıldı.

Multichain köprülerinden 100 milyon doların üzerinde para çıkışı gerçekleşmişti. Multichain ekibi, para çekme işlemlerinin bir hack saldırısı sonucu gerçekleştiğini doğruladı. Multichain ekibi, dün projenin CEO’su ve kız kardeşinin Çin’de göz altına alındığını paylaşmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala