bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,832.91 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.78 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 577.62 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 172.10 1.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521943 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480447 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152152 1.82%

Multichain Saldırısı FTM Dağıtımı için Çeşitli Saldırı Planlarını Tetikliyor

multichain saldirisi ftm dagitimi icin cesitli saldiri planlarini tetikliyor

Hackerların dur durak bilmeyen saldırılarına, Multichain istismarı sonrasında Twitter’da kimlik avı bağlantısı yayınlama şeklinde yeni bir halka eklendi. Konu hakkında Fantom cephesinden bir açıklama geldi.

Fantom, Kullanıcılarını Uyardı

Bir tweet paylaşımına eklenen kimlik avı bağlantısı, kullanıcılar tarafından bilinçsiz bir şekilde tıklanınca konu hakkında Fantom cephesinden açıklama geldi. Son dönemde kripto ve Blockchain şirketlerine yönelik saldırıları artıran hackerlar, yeni saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Multichain saldırısından kısa bir süre sonra, dolandırıcılar Twitter’da bir kimlik avı bağlantısı yaymaya başladı.

Fantom’un kullanıcılara sahte bir şekilde Multichain saldırısıyla bağlantılı olarak dağıtılması Twitter’da hızla yayılıyor ve büyük ilgi görüyor. Gönderi Twitter kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü. Söz konusu Twitter paylaşımında hackerlar şu ifadeleri kullandı:

Multichain saldırısı nedeniyle Fantom Vakfı tüm kullanıcılara acil bir FTM dağıtımı yapıyor. FTM zinciriyle etkileşime giren tüm kullanıcılar hak talebinde bulunabilir.

Tweet’e bir kimlik avı bağlantısı eklenmiş ve etkilenen kullanıcılarla paylaşılarak, Fantom ağından sorumlu kar amacı gütmeyen kuruluş olan Fantom Vakfı ile ilişkili olduğuna inanmaları sağlandı. Son olarak konu hakkında Fantom cephesinden yapılan açıklamada, kullanıcıların bu tarz paylaşımlara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala