bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,420.80 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.82 1.27%
bnb
BNB (BNB) $ 573.83 1.11%
solana
Solana (SOL) $ 170.33 1.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510651 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46736 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 2.45%

Multichain İhlali Sonrasında Circle 63 Milyon Dolarlık Varlığı Dondurdu

multichain ihlali sonrasinda circle 63 milyon dolarlik varligi dondurdu

Kısa bir süre önce Multichain geliştiricileri, 130 milyon dolarlık istismar olayını doğrulamış ve Multichain‘deki hizmetlerini durdurmuştu. Yaşanan bu olay sonrasında Circle yeni bir hamle yaptı.

Circle, Multichain İhlali Sonrasında 63 Milyon Dolarlık USDC’yi Dondurdu

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, Multichain adlı zincirler arası köprü platformunda potansiyel bir güvenlik ihlali sonucunda büyük miktarda para çeken üç cüzdan adresini kara listeye ekledi.

PeckShield isimli güvenlik firması, bu endişe verici durumda yaklaşık 63 milyon dolar değerindeki USDC’nin dondurulduğunu belirtti. 26 milyon dolar değerindeki kripto para birimi, Fantom, Moonriver ve Dogechain gibi Multichain’in köprü dağıtımları üzerinden gizlice çeşitli üçüncü taraf cüzdanlara aktarıldı. Yaşanan bu olayın ardından Multichain Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Multichain hizmeti şu anlık durdurulmuştur ve tüm köprü işlemleri kaynak zincirlerde beklemede olacaktır. Ne zaman tekrar başlayacağına dair onaylanmış bir tarih bulunmamaktadır. Lütfen şu anda Multichain köprüleme hizmetini kullanmayınız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala