bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,603.04 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,258.08 5.07%
bnb
BNB (BNB) $ 599.30 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 4.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520858 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47005 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148592 1.94%

Yield Protocol, faaliyetlerini sonlandırıyor

defi egitim fonu patent trolu davasi icin dilekce sundud

Merkeziyetsiz finans (DeFi) kredi protokolü Yield Protocol, yıl sonuna kadar operasyonları kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu. ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık’taki olumsuz kripto ortamının DeFi protokolünün kapanmasında etkili olduğu belirtildi.

defi

Yield Protocol, tasfiye planını duyurdu

Yield Protocol, tasfiye operasyonunun detaylarını paylaştı. Protokol, 29 Aralık 2023’te vadesi dolması planlanan Aralık 2023 serisinin ardından varlığını sona erdirecek. Mart 2024 sabit faizli lansmanının iptal edildiği de doğrulandı.

Protokolden yapılan açıklamada, sabit faizli borçlanma için sürdürülebilir bir talep olmadığı için kararın alındığı belirtildi. Açıklamada, DeFi ve DeFi’deki sabit faizli piyasalar için geleceğin parlak olduğuna da vurgu yapıldı. Mart-eylül stratejileri için likidite sağlayıcılarından daha fazla ücret tahakkuk ettirilmeyeceği bildirildi. Tüm işlemlerin 31 Aralık’a kadar sona erdirileceği kaydedildi.

Bu yıl kripto kredi platformları için oldukça zorlu geçti. 29 milyon dolar kilitli varlık bulunan Geist Finance ile 16,5 milyon dolar varlığa sahip olan None Trading de kapanacağını duyurmuştu. Geist Finance’in Multichain istismarından kaynaklanan kayıplar nedeniyle kapandığı bildirilmişti.

Yield Protocol, Ethereum akıllı sözleşmesinde likidite yoluyla kredi sağlayan bir platformdu. Protokolde Nisan 2022 itibarıyla 22 milyon doların üzerinde kilitli varlık bulunuyordu. Son dönemlerde ise platformdaki kilitli varlıkların değeri 2 milyon dolara gerilemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala