bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,980.95 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.94 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 581.25 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 173.61 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523013 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480574 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155087 0.42%

MicroStrategy’nin CEO’su Teminat Çağrısı İddialarını Reddetti

MicroStrategynin CEOsu Teminat Çağrisi İddialarini Reddetti

Kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş, kripto odaklı birçok şirketi derinden etkilemiş durumda. Birçok şirket düşüş sonrası stratejilerinde güncellemeye giderken, bu şirketler hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak kısa bir süre önce Bitcoin’in yaşadığı kritik düşüş sonrası MicroStrategy’nin Silvergate Capital’den aldığı 205 milyon dolarlık bir kredi alması gündeme geldi. Kredi koşullarına göre şirket, Bitcoin 21.000 doların altında işlem görürse, şirket bir marj çağrısı başlatmak zorunda kalacaktı. Ancak MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor‘a göre böyle bir şey yaşanmayacak.

MicroStrategy'nin CEO'su Teminat Çağrısı İddialarını Reddetti

“MicroStrategy Teminat Çağrısı ile Karşı Karşıya Değil”

MicroStrategy, uzun zamandır Bitcoin’in (BTC) her düşüşünü fırsata çevirerek Bitcoin alması ile biliniyor. Şu anda dünyanın borsa dışı en büyük Bitcoin rezervine sahip olan şirket, bu Bitcoin’leri almak için bazı bedeller ödemişti. Bunlardan birisi olan Silvergate Capital’den aldığı 205 milyon dolarlık kredi, son günlerde MicroStrategy’ye sıkıntı oluşturmuş durumda.

Kredinin alındığı dönemde şirketin CEO’su Saylor, şirketinin bankayla yaptığı çarpıcı bir anlaşmanın ardından amiral gemisi kripto para birimini “verimli bir teminata” dönüştürmeyi başardığını iddia etmişti. MicroStrategy’nin kasasında bugünün fiyatlarıyla yaklaşık 2.8 milyar dolar değerinde 129.218 Bitcoin bulunuyor. Ancak Virginia merkezli Tysons şirketi, Bitcoin düşüşü ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolar kaybetmiş durumda.

Mayıs ayında MicroStrategy Başkanı Phong Le, Bitcoin fiyatı 21.000 doların altına düşerse şirketin bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarmıştı. Bugün ise Bitcoin 20.124 dolara kadar geriledi.

Ancak Saylor’un açıklamalarına göre şirketin teminat çağrısı yaşaması söz konusu değil .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala