bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

MetaMask’e Celo Ağı Nasıl Eklenir?

metamask celo btch

Bu yazımızda MetaMask’e Celo ağının nasıl ekleneceğini adım adım görsellerle destekleyerek anlatacağız.

Celo, merkezsiz uygulamalara (dApps) erişebilirliği çok daha kolay hale getirmeyi amaçlayan mobil kullanıcı dostu bir blockchain ağı.

MetaMask cüzdanınızdaki varlıkları Celo ağını kullanmayı planlıyorsanız, varsayılan MetaMask ağı olmadığı için önce Celo’yu MetaMask’a eklemeniz gerekiyor.

Endişelenmenize gerek yok. Bu yazımızda görsellerle destekleyerek Celo ağını birkaç adımda nasıl MetaMask’e ekleyebieceğinizi göstereceğiz.

Celo MetaMask’e Nasıl Eklenir

Halihazırda bir MetaMask cüzdanınız varsa işlemlere direkt olarak başlayabilirsiniz.

MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

Celo ağını MetaMask’e sadece birkaç adımda kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, Celo blockchain ağ ayrıntılarını MetaMask’e girmek.

Gelin birlikte yapalım:

Adım 1: “Networks” Menüsünü Açın

MetaMask hesabınıza giriş yapın ve cüzdan arayüzünüzün sağ üst köşesinde yer alan Networks butonuna tıklayın. Ağınızı daha önce değiştirmediyseniz, varsayılan ağ olarak bu kısımda ‘Ethereum Mainnet’ yazması gerekiyor.

content add avalanche network metamask 1
Metamask’e Celo ağı ekleme

Adım 2: “Add Network” butonuna tıklayın

Sayfanın en alt kısmında yer alan “Add Network” butonuna tıklayın.

Adım 3: Arbitrum Ağ Ayarlarını Manuel Olarak Doldurun

Yukarıdaki görselde yer alan Add Network butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılacak.

arbitrum metamask ekleme

Bu kısımda gereken bilgileri ilgili alanlara yazın:

  • Network Name: Celo (Mainnet)
  • New RPC URL: https://forno.celo.org
  • Chain ID: 42220
  • Currency Symbol (Optional): CELO
  • Block Explorer URL (Optional): https://explorer.celo.org

MetaMask’inize Celo ağını eklemek için bilgileri manuel bir şekilde girmek yerine bu bilgileri kopyalayıp doğrudan ilgili alanlara yapıştırabilirsiniz. Bu hem işlemleri hızlandırır, yazım hatası ve diğer hata olasılıklarını azaltır.

Adım 4: “Save” Butonuna Tıklayın

Alanları uygun şekilde doldurduktan sonra, ekranınızın altındaki “Save” butonu mavi renge döner. Celo ağını MetaMask cüzdanınıza eklemek için bu butona tıklayın.

Tebrikler, işte hepsi bu kadar!

Artık MetaMask cüzdanınızdan Celo ağını kullanabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala