bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Binance Futures Nedir? Nasıl İşlem Yapılır?

Binance Futures nedir 2

Binance Futures dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından geliştirilen türev borsasıdır. Binance Futures platformu yatırımcılara kripto para birimlerindeki fiyat hareketlilikleri üzerinde spekülasyon yapma fırsatı sunuyor.

Sermaye açısından verimli olan vadeli işlem sözleşmeleri, yatırımcıların büyük miktarda sermayeyi riske atmadan mükemmel yatırım getirileri elde etmelerine olanak sağlıyor. Ancak kripto para piyasasındaki astronomik büyüklükteki fiyat dalgalanlamaları göz önünde bulundurulduğunda yatırımcıların yine de güçlü bir risk yönetim stratejisine sahip olmaları önemli.

Vadeli işlem sözleşmeleri, yatırımcıların piyasanın hem düşüşte hem de yükselişte olduğu dönemlerde kar elde etmelerine olanak sağlıyor. Yatırımcılar kısa (short) ve uzun (long) pozisyon açarak piyasadaki fiyat dalgalanmalarını değerlendirebilir.

Binance Futures’ta 500’ü aşkın işlem çifti bulunuyor. Dünyanın en likit vadeli işlem platformlarından biri olan Binance Futures, böylelikle yatırımcıların gereksiz riskten kaçınmasına olanak sağlıyor. Bu yazımızda “Binance Futures nedir, nasıl aktif edilir ve nasıl işlem açılır?” gibi en çok merak edilen soruları cevaplayacağız.

Binance Futures Hesabı Nasıl Açılır?

1. Aşama: Binance Hesabı Açma

Hali hazırda Binance hesabınız varsa doğrudan ikinci adıma geçebilirsiniz. Eğer Binance hesabınız yoksa Binance.com adresine gidin ve “Kayıt Ol” seçeneğine tıklayın. Binance borsasına 3 farklı şekilde kayıt olabilirsiniz: Bunlar şu şekilde:

  • Telefon veya e-posta ile kaydol
  • Apple ile devam et
  • Google ile devam et

Bu seçeneklerden birini seçtikten sonra bir sonraki adıma ilerleyin.

İkamet ettiğiniz ülkeyi seçerek “onayla” seçeneğine tıklayın.

Kişisel hesap mı yoksa kurumsal hesap mı açmak istediğinizi belirleyin.

E-posta adresinizi belirledikten sonra güçlü bir şifre oluşturun. Binance e-posta adresinizi doğrulamanız için bir doğrulama mail’i göndermenizi isteyecek. E-posta adresinizi doğruladıktan sonra ilerleyin ve bu kez de telefon numaranızı doğrulayın.

İşte hepsi bu kadar! İkinci aşamada nasıl Binance Futures hesabı oluşturabileceğinizi adım adım anlatacağız.

2. Aşama: Binance Futures Aktif Etme

Bir Binance Vadeli İşlemler hesabı açmak için Binance Futures menüsüne gidin. hesabınızı oluşturabilmek için bir sınava girmeniz gerekiyor. Sınava girin ve tüm soruları doğru yanıtladığınızdan emin olun.

binance futures aktif etme

3. Aşama: Hesabınızı Doğrulayın

Eğer Binance hesabınızı yeni oluşturduysanız veya henüz doğrulama yapmadıysanız Binance’in sunduğu tüm özelliklere erişebilmek için KYC doğrulaması gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Bunun için Binance’de önce “Profil” sonrasında da “Kimlik” seçeneklerine tıklayın.

İkamet ettiğiniz ülkeyi doğru bir şekilde seçtiğinizden emin olun ve “Başla” seçeneğine tıklayarak KYC doğrulamasına ilk adımı atın. Bu bölümde istenilen bilgileri doğru bir şekilde ekleyin ve sonrasında yüz tanıma testine geçin. Öte yandan Binance hesabınızı doğrulamak için adres kanıtı göndermeniz ve anket doldurmanız gerekiyor.

4. Aşama: Para Yatırma İşlemi

Binance Futures hesabında işlem yapmaya başlayabilmek için ilk önce hesabınıza bir miktar para göndermeniz gerekiyor.

Hesabınıza USD, EURO, TRY gibi fiat para birimleri yatırmak için sayfanın sol üst köşesindeki “Kripto Al” seçeneğine tıklayın.

Para yatırma işleminizi gerçekleştirmek için kullanmak istediğiniz yöntemi seçerek talimatları takip edin.

10

Eğer cüzdanınıza kripto para yatırmak istiyorsanız sayfanın üst kısmında yer alan Para Yatırma (Deposit) seçeneğine tıklayın.

9 1

Yatırmak istediğiniz kripto para birimini ve tercih ettiğiniz ağı seçin.

Binance hesabınıza kripto para gönderdikten sonra Binance Futures platformunu kullanabilmek için Binance cüzdanınızdan Binance Futures’a para aktarmanız gerekiyor.

7 1

Binance cüzdanınıza giderek Vadeli İşlemler (Futures) sayfasından “Transfer” seçeneğine tıklayın. Binance Spot cüzdanınızdan Binance Futures cüzdanınıza göndermek istediğiniz miktarı belirleyin ve sonrasında işlemi onaylayın.

5. Aşama: Binance Futures’ta Nasıl İşlem Yapılır?

Hesap açıp bu hesabı doğrulayıp içerisinde bir miktar fon eklediğinize göre artık Binance Futures’ta ilk işleminizi yapmaya hazırsınız.

6

Binance Vadeli İşlemler’de ilk alım satımınızı yapmak için Binance Futures’a gidin ve [USDⓈ-M] ve [COIN-M] Vadeli İşlem Sözleşmeleri arasından seçim yapın.

Sayfanın sol üst kısmından hangi vadeli işlem sözleşmesinde işlem yapmak istediğinizi seçin.

4

Bu aşamada formasyonlara ve teknik göstergelere bağlı otomatik alım satım seviyeleri belirlemek için fiyat grafiğinden yararlanabilirsiniz.

3

Yalnızca seçili Vadeli İşlem Sözleşmesi için geçerli olacak Teminat Modu’nu (Margin Mode) seçin. Çapraz ve İzole arasından seçim yapabilirsiniz.

2

Son olarak kaldıraç oranını belirledikten sonra artık işleminizi açmaya hazırsınız.

1

Hatırlatmak gerekirse, profesyoneller, özellikle kaldıraçlı işlemlere girmeden önce zarar durdur (stop-limit) seviyelerinin belirlenmesi gerektiğini tavsiye ediyor. Kâr Al ve Zararı Durdur emirlerinizi aktif etmek için TP/SL özelliğini açabilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala