bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,834.84 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.79 0.43%
bnb
BNB (BNB) $ 589.74 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 135.68 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512808 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452623 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143987 4.26%

Arkham Inteligence Nedir?

Arkham inteligence

Arkham Inteligence kullanıcılarının çeşitli blockchain ağlarındaki faaliyetlerini takip etmelerine olanak sağlayan bir kripto para analitik platformudur.

Arkham Inteligence aracılığıyla kullanıcılar cüzdan adreslerini, kişileri, fonları, borsaları ve ENS adreslerini platformda aratarak gerçekleştirilen işlemleri takip edebilir. Bu veriler daha sonra yatırım stratejilerinin, piyasa eğilimlerinin belirlenmesinde, risk yönetiminde ve olası tehditlerin erkenden tespit edilmesinde kullanılabilir.

Arkham Inteligence, blockchain analistlerinin, dedektiflerinin zincir üstü verileri takibini kolaylaştırarak şeffaflığı arttırmaya odaklanan bir platformdur.

Arkham Inteligence’ın Temel Özellikleri

Arkham, yapay zekayı kullanarak çok çeşitli zincir içi verileri çeker, sınıflandırır ve düzenler; daha sonra bunları Arkham kontrol paneli aracılığıyla kullanıcıların bilgisine sunar.Kullanıcılar, Arkham’ın ULTRA olarak bilinen yapay zeka eşleştirme motoru sayesinde zincir üstü adresleri gerçek dünyadaki kimliklerle otomatik olarak eşleştirebilmektedir.

Bununla birlikte kullanıcılar, Arkham aracılığıyla çeşitli veri analizlerine de ulaşabilir. Kullanıcılar, Arkham analitik platformu aracılığıyla bireyler, şirketler, tokenlar, kurumlar ve önde gelen adresler de dahil olmak üzere binlerce blok zinciri varlığıyla ilgili bir dizi veri noktasına göz atabilir.

Kullanıcıların görüntüleyebileceği veri türleri şu şekilde:

Token’ler: En yüksek giriş ve çıkışlar, fiyat geçmişi, en büyük sahipler, son işlemler ve zincir içi değişim akışı.
Varlıklar ve Arkham Adresleri: Portföy, zincire göre holdingler, portföy arşivi, bakiye geçmişi, kar ve zarar, borsa kullanımı, son işlemler vb.

Arkham tarafından Temmuz ayında yapılan açıklamada şirketin ürün yelpazesinin “dünyanın ilk” zincir içi istihbarat borsasını içerecek şekilde genişleteceğini duyuruldu.

Bu, kullanıcıların zincir üstü istihbaratları Arkham Inteligence aracılığıyla alıp satabileceği anlamına geliyor. Örneğin Silk Road’la ilişkili ve hiçkimse tarafından bilinmeyen bir cüzdan adresini biliyorsanız bunu, Arkham Inteligence aracılığıyla satabilirsiniz. Ya da Sam Bankman-Fried’ın daha önce bilinmeyen cüzdan adreslerinden birini mi tespit ettiniz? Yine bu istihbratı Arkham Inteligence aracılığıyla satabilirsiniz.

Kullanıcılar Arkham Inteligence üzerinden yaptıkları satışlarda ARKM token kazanabilir. Intel Borsası aracılığıyla satın alınan tüm veriler, 90 gün boyunca yalnızca satın alan kişi tarafından tutulur ve ardından Arkham kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulur.

Arkham Inteligence Nasıl Kullanılır?

Platformun kullanımı oldukça basittir. Arkham, kullanıcılara zincir üzerindeki verileri kolayca tespit etmek ve takip etmek için kullanılabilecek kendi gösterge tablolarını oluşturma imkânı tanıyor.

Arkham Inteligence platformu aracılığıyla VC fonları, melek yatırımcılar, üretken tüccarlar ve borsalar da dahil olmak üzere binlerce halka açık ve takma adlı kişi ve kuruluşa endekslenmiş olup kullanıcılarının bu kişi ve kuruluşlarla ilgili çeşitli veri noktalarını izlemelerine veya zincir üzerindeki faaliyetlerini izlemek için özel bir varlığın adresini girmelerine olanak tanır.

Arkham Inteligence’i kullanmaya başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım 1: Takip etmek istediğiniz kişi veya kuruluşu mevcut listeden arayın ya da analiz etmek istediğiniz adresi girin. Platform aracılığıyla ayrıca cüzdan adresleri, token sözleşmeleri ve borsalar dahil olabilir. Örneğimizde Binance’in halka açık portföyünü takip edeceğiz.

Ekran Resmi 2023 08 01 11.25.02

Adım 2: Ekranda bir dizi veri noktasının yer aldığı bir gösterge tablosu belirecektir. Bu tablo Bu, kuruluşların mevcut varlıklarını, son işlemlerini, bakiye geçmişini ve kar/zarar kaydını içerir.

Adım 3: Buradan farklı veri noktalarına göz atabilir veya sonuçları daraltmak için mevcut iyileştirme araçlarını kullanabilirsiniz.

Örneğin, en son gerçekleştirilen işlemleri büyüklüklerine göre sıralayabilirsiniz. Böylelikle potansiyel yatırım fırsatlarını belirleyebilirsiniz.

Adım 4: Bir varlığı takip etmek istiyorsanız söz konusu varlık için otomatikleştirilmiş bildirimler ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca kontrol panelinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu, yalnızca en çok ilgilendiğiniz bilgileri gösteren özelleştirilmiş bir arayüzdür.

Bunu sağ üst köşedeki ‘Takip Et’ düğmesine tıklayarak yapabilirsiniz.

Adım 5: Takip Et butonuna tıkladıktan sonra söz konusu veriyi artık kontrol paneliniz üzerinden takip edebilirsiniz.

Arkham Token (ARKM) Nedir?

Arkham Inteligence Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde token’i ARK’ı duyurdu ve erken dönem kullanıcılarına yönelik bir airdrop düzenledi.

Yapılan resmi açıklamaya göre ARKM token, Arkham Intel borsasının yerel para birimi olarak kullanılacak ve Arkham Intel borsasının topluluk yönetimini de mümkün kılacak ve token sahiplerinin borsanın nasıl gelişeceğini ve işleyeceğini belirlemelerine yardımcı olacak.

Kullanıcılar yaptıkları istihbarat satışlarından ARKM ödülleri kazanacak. Yapılan resmi açıklamaya göre ARKM’nin toplam 1 milyar tokenlık bir başlangıç arzı var. Bunun büyük çoğunluğu (%37,3) ekosistem teşvikleri ve hibeler için ayrılmıştır. Enflasyonist bir yapıya sahip olmayacağından ARKM token arzının gelecek dönemde daha da artması muhtemel.

Bununla birlikte ARKM’ın ekosistem teşvikleri ve hibeler için ayırdığı token arzının tamamını ilk airdrop’ta dağıtmaması ve projenin sosyal medya kanalları üzerinden olası yeni AirDrop’ların sinyalini vermesi nedeniyle Arkham Inteligence’nin yeni bir airdrop düzenleyebileceğine dair beklentiler de artmış durumda.

Airdrop Kaçıranlara: Arkham Kazanma Yöntemleri

Arkham platform olarak blokzincir üzerinde istihbarat sağlayan kullanıcıları ödüllendiren bir mekanizmaya sahip.

Kullanıcılar belirli blockchain görevlerini yerine getirerek ARKM kazanabiliyor. Örneğin FTX olaylarına karışan bir hacker’ı tespit edebilirseniz 100 bin ARKM ile ödüllendirilebilirsiniz. Elon Musk ya da Microstrategy’nın blokzincir adreslerini tespit etmek ve izlemek ise yine ödül kazandırıyor. İçinde onlarda seçenek var. Elinizde bir bilgi varsa bunu satabilir, yeni bir ilan açabilir ya da blockchain dedektifi olabilirsiniz.

Ayrıca bugün başlatılan kullanıcı adı sahipliği almak da belki bir sonraki airdrop için şansınızı artırabilir.

Arkham (ARKM) Hangi Borsalarda İşlem Görüyor?

Arkham Inteligence’in kripto para birimi ARKM şu anda halihazırda birçok önde gelen kripto para borsasında işlem görüyor. Bu borsalar arasında şunlar yer alıyor:

  • Binance
  • Uniswap
  • Bybit
  • Gate.io
  • Binance TR
  • Bitget
  • Phamex
  • MEXC

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala