bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,508.48 3.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.77 2.38%
bnb
BNB (BNB) $ 536.90 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 132.88 2.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495002 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447013 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147508 4.78%

Balaji Srinivasan Kimdir ve Net Serveti Ne Kadar?

Balaji Srinivasan kimdir

Bu yazımızda Earn.com’un kurucusu ve eski Coinbase CTO’su  Balaji Srinivasan kimdir ve net serveti ne kadar konularına yakından bakacağız.

Kripto para topluluğunun önde gelen isimlerinden Balaji Srinivasan, kripto para, biyoteknoloji, eğitim gibi alanlarda uzmanlığa sahip. Balaji Srinivasan, genomik şirketi Counsyl ve kullanıcılarının Bitcoin ödülleri kazanmasına olanak sağlayan Earn.com’un (eski adıyla 21 Inc) şirketlerinin kurucu ortakları arasında yer alıyor. Coinbase’in Earn.com’u satın almasıyla kripto para sektöründe tanınırlığı artan Balaji Srinivasan, bir süre Coinbase’in CTO’su olarak görev yaptıktan sonra önde gelen risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz’in Genel Ortakları arasına katıldı.

Balaji Srinivasan’ın servetinin 150 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Balaji Srinivasan servetinin büyük bir kısmını sattığı girişimlerden ve Coinbase’ten aldığı tazminatlardan elde etti. Bitcoin’in önde gelen savunucularından biri olan Balaji Srinivasan, servetinin %90’ından fazlasını Bitcoin’e yatırdığını açıkladı.

Balaji Srinivasan şu anda, geleneksel yönetişimden merkezsiz yönetişime geçiş hakkında yakın zamanda yazdığı bir kitap olan Ağ Devleti adlı tezini geliştirmeye odaklanmış durumda. Balaji Srinivasan’ın Ağ Devleti’nin yerel kripto para birimi ise “Bitcoin”.

Balaji Srinivasans’ın Net Değeri Nedir?

Kamuya açık bilgilere dayanarak, Counsyl’in 2018 yılında 375 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen bir anlaşmayla Myriad Genetics tarafından satın alındığını, Earn.com’un ise aynı yıl Coinbase tarafından yaklaşık 100 milyon dolarlık bir değerle satın alındığını tespit ettik. Bununla birlikte, bu satın alma tutarlarının yalnızca Balaji’ye değil, çeşitli paydaşlar arasında dağıtılacağını belirtmek önemlidir.

Bu faktörler, Coinbase’de CTO olarak görev yaptığı süre ve risk sermayesine katılımı göz önüne alındığında, Balaji Srinivasan’ın 150 milyon doların üzerinde önemli bir net değere sahip olması muhtemeldir.

Ağ Devleti (The Network State) Nedir?

Balaji Srinivasan’ın bir kavramı olan Ağ Devleti (The Network State), dijital teknoloji, merkezsizlik ve internet tarafından yönlendirilen bir yönetişim modelini savunuyor. Ağ Devleti, sınırların ortadan kaldırılmasını ve merkezsiz platformları öne çıkarıyor.

Ağ Devleti’nin vatandaşlara daha iyi hizmet sağlayacağını ve daha iyi temsil edebileceğini ifade eden Balaji Srinivasan bu sayede veriler, gizlilik ve ekonomik refah üzerinde daha fazla kontrol sağlanabileceği görüşünde. Balaji Srinivasan, Ağ Devleti teorisiyle gelecekteki güç ve yönetişim modellerinin nasıl yeniden şekillendirilebileceğini araştırıyor.

Merkezsiz ve eşten eşe işlemlere olanak sağlayan bir kripto para birimi olan Bitcoin, Balaji Srinivasan’ın Ağ Devleti teorisinin en önemli unsurlarından bir tanesi. Bireylerin ve kuruluşların geleneksel finans kurumlarına veya hükümetlere güvenmeden işlem yapabilmelerini olanak sağlayan Bitcoin, Balaji Srinivasan’ın Ağ Devleti için kilit bir role sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala