bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,762.08 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.56 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 587.05 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 146.00 0.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530404 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459835 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161663 6.77%

Mastercard, Web3’te Kripto Ödemelerine İzin Verecek

mastercard web3te kripto odemelerine izin verecekdfvs

Dünyanın önde gelen ödeme şirketlerinden birisi olan Mastercard, Blockchain ekosistemindeki ayak izini genişletmeye devam ediyor. Kısa süre önce Mastercard tarafından yapılan açıklamada, Polygon Blockchain ağını kullanan yeni web3 hizmetinin duyurusu yapılmıştı.

Mastercard’dan Kripto Ödeme Hamlesi

Web3 ödeme protokolü Immersve ile ödeme devi Mastercard arasındaki ortaklık, kullanıcıların dijital, fiziksel ve metaverse dünyalarda kripto ödemeleri yapmasına olanak tanıyacak. Kullanıcı tarafından işlem başarılı olduktan sonra, USD Coin USDC 1,00 dolar Circle tarafından çıkarılan Amerika Birleşik Devletleri doları destekli bir stablecoin olan tokenler, itibari paraya dönüştürülecek. Bununla beraber Mastercard’ın ağındaki işlemleri gerçekleştirmek için kullanılacak.

1400x1050mastercard gulumseyerek odeme yapmaniza izin verecek

Mastercard-Immersve ortaklığı, çevrimiçi Mastercard ödemelerini kabul eden satış noktalarında gerçek zamanlı kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmek için merkezi olmayan protokoller kullanıyor.

Kullanıcılar, teminat için üçüncü bir tarafa güvenmeden doğrudan kripto ödemeleri yapmak için mevcut Web3 cüzdanlarını kullanabilecekler. Bunun yerine, Immersve bir üçüncü taraf uzlaşma sağlayıcısıyla ortaklık kuracak ve kullanıcılarının tüm satın alma işlemleri için USDC kullanmasına izin verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala