bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,136.18 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 576.41 0.30%
solana
Solana (SOL) $ 151.09 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507936 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44249 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151415 1.24%

Lihtenştayn, Ödemeler için Bitcoin’i Kabul Etmeyi Planlıyor

vr

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) birçok ülke tarafından benimsenmeye başladı. Son olarak bu ülkeler arasında Lihtenştayn yer alıyor. Lihtenştayn hükümeti ödemeler için Bitcoin’i kabul etmeyi planlıyor.

Lihtenştayn, Ödemeler İçin Bitcoin Hamlesi Gelebilir

Başbakan Daniel Risch, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, Lihtenştayn hükümetinin devlet hizmetleri için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeyi planladığını söyledi. Risch’e göre teklif, döviz kuru risklerinden kaçınmak için alınan herhangi bir kripto para birimini derhal İsviçre frangı ile değiştirmeyi öngörüyor. Frank, prensliğin resmi para birimi ve Bitcoin’e eşit statü verilmeyeceğini söyledi.

lihtenstayn odemeler icin bitcoini kabul etmeyi planliyorr

Aynı zamanda maliye bakanı olarak da görev yapan Risch, gelecekte devlet rezervlerini kripto varlıklara yatırmaya açık olduğunun sinyalini verdi. Handelsblatt, borçsuz ülkenin her yıl 1 milyar dolar yıllık bütçesinin üç katına kadar tasarruf ederek parayı menkul kıymetlere yatırdığını söyledi.

Başbakan Daniel Risch konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bitcoin gibi kripto varlıklar şu anda hala çok riskli Ancak bu değerlendirme değişebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala