bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,221.87 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.72 0.03%
bnb
BNB (BNB) $ 566.72 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 136.93 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516039 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448977 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132432 0.97%

Lagarde’dan Faiz Mesajı

lagardedan faiz artisina devam sinyali

Küresel piyasalarda enflasyon ve faiz ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Enflasyonu dizginlemeye çalışan Avrupa’nın nasıl bir faiz rotası izleyeceği merak ediliyor. Enflasyondaki düşüş eğilimi devam ediyor ancak yüzde 2’lik hedefin çok uzağında. Rekor seviyelerden gerileyen enflasyon rakamları, ECB üyeleri arasında da fikir ayrılıkları yaratmıştı. Bazı üyeler faiz konusundaki şahin tavrını sürdürürken, kimileri daha güvercin söylemlerle öne çıktı. Tartışmalara son noktayı koyan ECB Başkanı Lagarde, “Faiz artırımları devam edecek” dedi.

lagardedan faiz artisina devam sinyali1

Lagarde: Faiz Artırımları Devam Edecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB’nin fiyat dinamiklerini azaltmak için faiz artırmaya devam edeceğini söyledi. Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yapan Lagarde, “Fiyat baskıları güçlü olmaya devam ediyor ve altta yatan enflasyon hala yüksek” dedi. ECB Başkanı, “Uzun vadeli enflasyon beklentilerinin çoğu ölçüsü şu anda yüzde 2 civarında olsa da, bu önlemler sürekli izlemeyi garanti ediyor” ifadesini kullandı.

Son açıklanan verilere göre Euro Bölgesi enflasyonu, yüzde 2’lik hedefin oldukça üzerinde gelmişti. Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon Aralık 2022’de yüzde 9,2 seviyesinde ölçüldü. Enflasyon, Macaristan’da yüzde 25, Letonya’da yüzde 20,7 ve Litvanya’da yüzde 20’yi buldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala