bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,505.55 2.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.27 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 602.77 2.79%
solana
Solana (SOL) $ 153.88 5.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546273 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47392 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.168128 4.34%

Kurumsal Yatırımcılar Altcoin’den BTC ve ETH’ye Dönüyor

Kurumsal Yatirimcilar Altcoinden BTC ve ETHye Dönüyor

Kripto sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ederken kurumsal yatırımcılarında sayısı hızla artıyor. Sektöre yapılan yatırımların miktarı ivmelenerek artarken, CoinShares verilerine göre kurumsal yatırımcılar ise altcoin yatırımlarından Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi lider kriptolara kaymış durumda.

Kurumsal Yatırımcılar Altcoin'den BTC ve ETH'ye Dönüyor

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) Kayıyor

Kısa bir süre önce önde gelen bir kripto varlık yöneticisi olan CoinShares, bir fon yöneticisi anketinin sonuçlarını açıkladı.

CoinShares tarafından paylaşılan rapora göre, yatırımcılar XRP ve akıllı sözleşme özellikli Blockchain ağları olan Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) gibi altcoin’lere yatırımı azaltırken, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) geri yönleniyorlar.

Şirketi ise bunun sebebinin yılın ilk iki ayında yaşanan fiyat dalgalanmalarının değişime neden olduğunu söylüyor:

“Bu yıl Ocak ve Şubat aylarındaki fiyat dalgalanmaları, yatırımcı algılarının Polkadot, Cardano ve XRP gibi daha küçük büyük sermayeler pahasına Bitcoin ve Ethereum gibi büyük sermayeler lehine dönmesine yol açtı.”

Diğer taraftan raporda Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM) ve Terra (LUNA) gibi Ethereum rakiplerindeki performansın son dönemde arttığına da yer veriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala