bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,362.78 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,435.34 4.28%
bnb
BNB (BNB) $ 540.84 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 187.95 6.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621418 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6401 4.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137989 8.84%

Paylaş

kriptografik’te Melis Hazal Karagöz’ün Konuğu Avukat Sima Baktaş Oldu

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen kriptografik’in yeni bölümü yayında. kriptografik’in bu haftaki konuğu, Avukat Sima Baktaş oldu. Sima Baktaş ile blockchain ve kripto varlık hukukundan, olası kripto varlık düzenlemelerinden ve yatırımcıların kripto varlıklar hakkındaki endişelerinden bahsedildi.

Konu Başlıkları:

  • Blockchain ve Kripto Varlık Hukuku
  • Kripto Varlık Düzenlemeleri
  • Yatırımcıların Kripto Varlıklar Hakkındaki Endişeleri

Neler Konuşuldu?

Melis Hazal Karagöz, Sima Baktaş’a Blockchain ve kripto varlıkların hukuki bir zemine dayandırılmamış olması hakkındaki düşüncelerini sordu:

Sima Baktaş “Bu sorunun cevabı gerek hukuki olarak hem hem felsefeyi gönlünü cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle ben bu ilk geldiğim zaman da çok ilginç gelmişti, merkeziyetsiz kimlik kavramı beni büyülemişti. Bitcoin’e çok merak etmiştim çok ilgi duyuyordum. Daha sonra araştırmalara başladım ve avukatlık kimliğimi bir kenara koydum ve blockchain nedir? Bitcoin nedir? Bunları öğrenmeye başladım. 2017 de burada Türkiye’ye geldiğimde Sanal Para Hukuk Zirvesi yapmıştık 2017’de Bitcoin 19 bin dolarlara gittiği dönemde dönemlere denk gelmişti ilgide artmıştı sonra ayı sezonunda o ilgi azaldı o sıra benim için iyi oldu. Sonrasında ben kendim hukuki kısmını verdim ilgilendim yazılar yardım Türkiye’de bu konu ilgili pek bir şey yok diyebilirim. Ayrıca belirtmek gerekirse bazı kesimler diyor ki kriptoya düzenleme gelsin, bir kısmında merkeziyetsiz olmasını istiyor. Devletler üstü bir durum olmasını istiyor. Devletin çok fazla regülasyon yapmasından ve klasik finans sektörüne benzemesinden korkuyor” dedi.

Melis Hazal Karagöz, Sima Baktaş’a “Yapılan kripto varlık regülasyonlarına bakış açınız nedir?” diye sordu:

Sima Baktaş ” Fark ettiyseniz 2021’den sonra çok fazla kripto severler ortaya çıktı. Şimdi onlar bunlarla yeni karşılaşmaya başladı. Ben bu senaryolara 2018’den beridir aşinayım. Şöyle diyebilirim Bitcoin boğa sezonu da birden herkes regülasyonlar ile ilgili konuşmaya başlamıştı. Konu ile ilgili Devlet büyükleri toplanacakları söylemişti ve vergiler gündeme gelmişti. Sonra ayı sezonunda herkes sustu şimdi bu sezonunda yine alarm çalmaya başladı. Bu arada piyasada bir yandan çok para kazananda var, çok mağdurlar olanlarda. Bunların şikayetlerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ancak Merkez Bankası da bence yanlış bir yönetmelik yayınladı. Çünkü orada Türk lirasının değerini korumak maksadıyla yaptıklarını söylüyor olsalar da kripto para ödemelerini yasaklanmaları bence vahim bir yönetmelikti” şeklinde konuştu.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala