bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,939.94 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.57 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 580.02 0.00%
solana
Solana (SOL) $ 172.90 2.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523454 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48116 1.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154915 1.15%

Kripto mikserleri bir yılda 300 milyon dolarlık çalıntı Bitcoin’i akladı

Hacker holding bitcoin coin and futuristic interface

Kripto paraların atası Bitcoin’in (BTC) merkeziyetsiz yapısı birçoklarının anonim kalmasını sağlarken bu özellikten kötü niyetli kişiler de nemalanıyor. Kripto güvenlik platformu CertiK’in paylaştığı son rapora göre bilgisayar korsanları, 2023’ün en büyük 50 saldırısında toplam 300 milyon dolar değerinde Bitcoin’in izini Tornado Cash aracılığıyla kaybettirdi.

certik tornado cash

Cointelegraph’a konuşan CertiK yöneticisi Joe Green, raporun ardından kendi görüşlerini paylaştı. Green, Bitcoin’in adem-i merkeziyetçi yapısının meşru yatırımcıları güçlendirdiği gibi kötü niyetli aktörlerin de kazanç sağladığının altını çizdi:

“Bitcoin ekosistemi gizilik talep eden temiz kullanıcılara ve kötü niyetli kişilere aynı anda ev sahipliği yapıyor.”

CertiK’in analizine göre Sinbad ve Tornado Cash gibi kripto para mikserlerini başta Kuzey koreli hacker grubu Lazarus olmak üzere bir çok kötü niyetli oluşum kullanıyor.

Kripto mikserlerine ABD’de geçit yok

Son yıllarda kripto sektörüne karşı açtığı soruşturmalarla gündeme gelen ABD’li finans kurumları mikserlere de el atmıştı. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Tornado Cash’i ülkede yasaklarken paylaştığı raporda kripto mikseri üzerinden 2019’dan günümüze değeri 7 milyar dolardan fazla kripto paranın aklandığını belirtti

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala