bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,034.96 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.98 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 580.53 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 173.45 0.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521802 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480207 0.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154696 1.08%

Tornado Cash yaptırımlarına sert itiraz

yaptirimlar tornado cashin fisini cekemedi2

Blockchain Association (Blockchain Derneği), kripto mikseri Tornado Cash’e uygulanan yaptırımlar için harekete geçti. Kuruluş, yaptırımlar nedeniyle ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’ne (OFAC) dava açan altı davacıya destek verdi.

ABD temyiz mahkemesine sunulan başvuruda, OFAC’ın yaptırım kararının yalnızca hukuka aykırı olmadığı, aynı zamanda yasal yetkisini aştığı belirtildi. Kararın keyfi olduğuna dikkat çekilirken, anayasaya aykırı olduğu savunuldu.

Söz konusu başvurunun dernek tarafından yapılan ikinci amicus özeti olduğu kaydedildi. Daha önce Tornado Cash yaptırımlarına bir alt mahkemede itiraz edilmişti.

Blockchain Association kıdemli avukatı Marisa Coppel, ilgili araçların tamamen yasaklanması yerine kötü aktörlere yaptırım uygulanmaya odaklanılması gerektiğini söyledi. Tornado Cash’in herkes tarafından kullanılabilecek bir araç olduğunu söyleyen Coppel, “OFAC’ın kararı, yetkilerini büyük ölçüde aşan ve yasalara uyan Amerikalıların mahremiyet hakkını tehlikeye atan tehlikeli bir emsal teşkil ediyor” dedi.

Kuruluşun hazırladığı özette, OFAC’ın Tornado Cash gibi kripto karıştırıcılarını yasaklamak için Kongre’den onay istemesi gerektiği ifade edildi. OFAC’a yasal sınırları dahilinde hareket edilmesi önerisinde bulunuldu. OFAC, Tornado Cash’e ilk olarak Ağustos 2022’de yaptırım uygulamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala