bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,273.76 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.14 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 574.62 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 170.29 1.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509214 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467676 2.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148953 2.84%

Kripto fonlarına talep artıyor: Haftalık para girişinde yılın rekoru

Yılın ilk haftasında kripto yatırım ürünlerine pozitif akış

CoinShares’in yayımladığı bir rapora göre, kripto borsasında işlem gören varlıklar geçtiğimiz hafta 326 milyon dolar girişe tanıklık etti. Bu miktar, bir yıldan uzun bir süre sonra en büyük haftalık para girişine tekabül ediyor.

Varlık yönetim şirketi CoinShares, geçtiğimiz gün kripto fonlarıyla ilgili bir rapor yayımladı. Raporda, 27 Ekim’de sona eren haftada fonlara 326 milyon dolar girdiği belirtildi. CoinShares’e göre, kripto borsasında işlem gören fonlar (ETP’ler), bir yıldan uzun bir süre sonra en büyük haftalık para girişine ev sahipliği yaptı.

Haftalık rekor: 326 milyon dolar girdi!

CoinShares’e göre, kripto piyasasında işlem gören ürünlere (ETP’ler) geçen hafta 326 milyon dolar girdi. 23-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen bu para girişi, önceki haftanın 66 milyon dolarlık girdisini gölgede bıraktı. Geçen hafta fonlar, önceki haftaya göre yüzde 450’ye yakın bir para girişine tanıklık etti.

ETP’ler, belirli bir varlığın fiyatını takip etmek üzere tasarlanmış yatırım fonları olarak biliniyor. Kripto ETP’leri söz konusu olduğunda, genellikle Bitcoin veya Ether gibi büyük piyasa değerine sahip kripto para birimleri ön plana çıkıyor. Bazı yatırımcılar, bu varlıkları fonlar aracılığıyla tercih ediyor. Geleneksel aracı kurumlar ve güven ortamı, ETP’lerin tercih sebepleri arasında.

CoinShares veri BTC ETP

CoinShares’in raporuna göre, 27 Ekim’de sona eren haftada gerçekleşen para girişi, Temmuz 2022’den bu yana görülen en yüksek miktar oldu. Aynı zamanda geçen hafta, ETP’lere para girişinin yaşandığı art arda beşinci hafta oldu.

Rapora göre, fonlara para girişindeki yoğun ilgi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin spot ETF’leri onaylamaya hazır olduğuna dair iyimserlikten kaynaklandı.

Geçen hafta fonlarda gerçekleşen en büyük haftalık girişler, Bitcoin ETP’lerine oldu. SOL’de 24 milyon dolarlık giriş görerek dikkatleri üzerine çekti. Tüm bu olumlu ortama rağmen Ether fonları, 6 milyon dolarlık çıkış yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala