bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,093.83 1.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.22 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 137.94 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518374 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45865 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131942 1.27%

Kripto para borsası Kraken beş kripto varlığı askıya alıyor

kraken abdde coinbasei altcoin ticaretinde geride birakti

Kripto para borsası Kraken, Kanada’da beş kripto varlığın alım satımını durdurma kararı aldı. Borsa, kasım ve aralık aylarında Tether, Dai, Wrapped Bitcoin (WBTC), Wrapped Ether (WET) ve Wrapped Axelar (WAXL) ile ilgili tüm işlemleri askıya alacak.

Mahkemeden Kraken'e Kullanıcı Bilgileri Talimatı

Borsadan yapılan açıklamada, “Kripto endüstrisindeki en yüksek uyumluluk standartlarını karşıladığımızdan emin olmak için platformumuzdaki varlıkları sürekli olarak izliyoruz” ifadesi kullanıldı. Kraken, Kanadalı yatırımcılara hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

30 Aralık itibarıyla belirtilen kripto varlıklarla ilgili para yatırma ve alım-satım işlemi sona erecek. 4 Aralık’tan sonra ise bu varlıklardan para çekme işlemi yapılamayacak. Kalan varlıklar geçerli piyasa fiyatı üzerinden ABD dolarına dönüştürülecek.

Kraken yetkilisi, kararın Kanada’daki son yasal değişikliklere uygun olarak alındığını belirtti. Kanada’da faaliyet gösteren diğer borsalar da benzer adımlar atmıştı. Coinbase, ağustos ayında USDT, DAI ve RAI alım satımını durdurmuştu. Crypto.com da USDT’yi listeden çıkarmıştı.

Ülkede yaşanan düzenleyici zorlukların ardından bazı borsalar faaliyetlerini durdurmuştu. Bu borsalar arasında Binance ve OKX yer almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala