bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,857.77 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,980.05 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 558.81 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 136.89 3.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516366 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457226 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131524 2.85%

Kazakistan, Kripto Madencilik Vergisini Artıracak

kazakistan kripto madencilik vergisini artiracak

Kripto madenciliğin yasal olduğu ülkelerden birisi olan Kazakistan, kripto madencilik faaliyetlerinin vergilendirmelerini artırmayı planlıyor. Ülkede kripto para madenciliği, tükettikleri elektrik fiyatlarına bağlı olarak artan vergi dilimlerine dahil olacaklar.

Kazakistan Kripto Madencilik Faaliyetleri Vergilerini Artıracak

Kazakistan’da artan kripto madencilik faaliyetleri ülkenin yeni gelir kapısı olmuş durumda. Bitcoin ve diğer kripto varlıkların madencilik faaliyetleriyle ilgili hızlı ilerlemelerine uyumlu olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym Jomart Tokayev, yeni bir yasa tasarısını imzaladı. Hali hazırda “Vergiler ve Bütçeye Yapılan Diğer Zorunlu Ödemeler Hakkındaki” kanunu ve Vergi Kanununun uygulamasını iyileştiren ek kanununu değiştirmeyi hedefleyen bu tasarı, ülkedeki artan kripto para madencilerine baskıların sonrasında geldi.

kazakistan kripto madencilik vergisini artiracak 2

Yeni yasa, ülkedeki kripto madencilerine daha yüksek vergi oranları getiriyor ancak vergilerin Bitcoin gibi kripto para birimleri madenciliğine yaparken kullanılan elektriğin ortalama fiyatı ile bağlantılı olacak. Ülkede kripto para madenciliği faaliyetleri için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan işletmeler ise maliyeti ne olursa olsun en düşük vergi oranı üzerinden vergilendirilecek. Yeni tasarı ile birlikte ülkede “yükü eşitlemek ve işletmelerin dışarıdan elektrik tüketimini düşürmek” hedefleniyor. Son olarak Kazakistan’da 2022 yılının ilk çeyreğinde Bitcoin Madencileri üzerinden 1.5 milyon dolarlık gelir elde edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala