bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,602.77 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,913.74 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 568.73 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501611 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.433504 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150055 0.90%

Kazakistan Kripto Madenciliği Güç Tüketimini Sınırlandırdı

kazakistan kripto madenciligi guc tuketimini sinirlandirdi

Son dönemde kripto madencilik konusunda tercih edilen ülkelerden birisi olan Kazakistan, kripto madenciliğini sınırlandırmak için bir süredir çalışmalar yürütüyordu. Kazakistan’ın üzerinde çalıştığı kripto madencilik çalışması sonuçlandı. Ülkenin cumhurbaşkanı, kripto madenciliği için güç tüketim sınırlaması getirdi.

Kazakistan’da Kripto Madenciliği Alanında Yeni Uygulama

Kazakistan Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, yerli kripto ve Bitcoin madencilerinin enerji tüketimini düşürmek için hazırlanan yasayı imzaladığını açıkladı. Söz konusu yasanın imzalanmasıyla birlikte yasa ülkenin cumhurbaşkanlığı internet sitesi üzerinden yayımlandı.

kazakistan kripto madenciligi guc tuketimini sinirlandirdi 2

Bitcoin ve kripto madencilik faaliyetlerinin Çin’de yasaklanmasının ardından pek çok madencilik şirketi operasyonlarını Orta Asya bölgelerine kaydırmak zorunda kalmıştı. Bölgede artan madencilik faaliyetleri sonrasında yönetimler bu şirketlere birtakım sınırlamalar getirdi. Ülkede bir yandan kripto madencilik konusunda yeni düzenlemeler kabul edilirken bir diğer yandan da madencilik şirketlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi hedefleniyor.

Ülkede kabul edilen yeni yasaya göre, kripto ve Bitcoin madencileri sadece ulusal şebekeden enerji tükettikleri senaryoda bir kotaya maruz kalacak. Bağımsız jeneratörler ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanan kripto para madencileri ise bu kotadan muaf olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala