bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,488.94 3.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.48 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 564.80 1.89%
solana
Solana (SOL) $ 140.06 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52096 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460873 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134034 5.91%

Kazakistan, Kripto Borsalarını AIFC’de Test Etmeye Hazırlanıyor

kazakistan kripto borsalarini aifcde test etmeye hazirlaniyor

Kazakistan, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) kripto para borsalarının oluşturulması ve işletilmesi için bir pilot projeyi test etmeye hazırlanıyor.

Kazakistan, Kripto Borsalarını AIFC’e Getirmek İstiyor 

Bilindiği üzere 2018 yılında başlatılan AIFC, Kazakistan’ın bankacılık dışı finans sektörünü geliştirmek ve Orta Asya için bir finans merkezi haline gelmek için tasarlandı. Öte yandan web sitesinden elde edilen verilere göre, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) toplamda 1.046 kayıtlı şirket mevcut.

kazakistan kripto borsalarini aifcde test etmeye hazirlaniyor 2

Kazakistan, söz konusu olan pilot uygulama ile kripto borsalarının AIFC‘de yerel bankalar ve devlet kurumları ile işbirliği içinde çalıştığını görecek.

Kazakistan hükümeti Cuma günü yaptığı açıklamada, bankacılık hizmetlerinin kripto para birimi faaliyetlerini kolaylaştırmak için kullanılmasını önleyecek mevcut mevzuatta değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Söz konusu olan bu değişiklikler, bu tür faaliyetlerin, fonların kaynağı, AIFC katılımcılarının faaliyetlerinin niteliği, ilgili mali makamlarla işbirliği vb. konularda gerekli özen gösterilmesine tabi olarak gerçekleşmesine izin verecek.

Son olarak hatırlatmak gerekirse Kazakistan Enerji Bakanlığı, bu kez yasadışı faaliyet gösteren 13 kripto madencilik şirketinin fişini çekmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala