bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

Kaspersky’den Türkiye’deki Kripto Para Kullanıcılarına Uyarı

piyasalar gune nasil basladi 29 aralik 2022err

Kripto para sektörünün hızlı bir şekilde gelişme kaydetmesi ile beraber bu alandaki dolandırıcılık olayları da artış göstermeye başladı. Kaspersky de Türkiye’de kripto para birimi kullanıcı eğilimlerini araştırdı. Araştırmaya göre, Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının yarısından fazlası siber suçlardan etkileniyor.

Kullanıcılar Kripto Para Birimi Tehditlerine Aşina mı?

Kaspersky, araştırma için yaptığı ankette katılanların yüzde 41’inin kripto para kullanıcılarını ilgilendiren potansiyel siber tehditler hakkında bilgi sahibi olduğunu düşündüğünü, yüzde 9’unun ise konu hakkında hiç bilgisi olmadığını tespit etti. Katılımcıların yüzde 59’unun kripto para birimi suçlarından etkilendiğini ve kripto para sahiplerinin yüzde 40’ının da mevcut koruma sistemlerinin etkili olduğuna inanmadığını ortaya koydu.  

Yapılan araştırmada kullanıcıların kripto para birimi sahiplerinin karşı karşıya olduğu potansiyel tehditlerin farkında olmadığı görülüyor. Kripto para biriminin artan popülaritesine rağmen, ankete katılanların yalnızca yüzde 41’i onu kullanmanın potansiyel riskleri hakkında iyi derecede bilgi sahibi olduğunu düşünürken, yüzde 9’u ise hiçbir bilgiye sahip değil. Ayrıca, bu tehditlere ilişkin farkındalık yaş azaldıkça artıyor. Buna göre, 35 yaşın altındaki genç tüketicilerin konuyla alakalı daha fazla bilgi sahibi olduğu da ortaya konuluyor. 

Kaspersky’nin APAC Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Başkanı Vitaly Kamluk, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kripto para piyasasının son zamanlardaki gerilemesine rağmen, bu alandaki kötü niyetli faaliyet seviyesi azalmadı. Hala emekleme aşamasında olan kripto endüstrisi, dolandırıcılar için birincil hedef olmaya devam ediyor. Bu anket, kripto para birimi sahiplerinin karşılaştığı potansiyel riskler hakkında artan farkındalık ve eğitim ihtiyacını vurgulamaktadır. Dijital varlıkların benimsenmesi artmaya devam ederken, bireylerin kendilerini siber tehditlerden korumak için uygun önlemleri almaları çok önemlidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala