bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,943.60 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,908.30 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 570.01 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 144.25 0.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500678 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428279 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145897 1.18%

Kanada Merkez Bankası, CBDC Araştırmaları için MIT ile Anlaştı

Kanada Merkez Bankasi CBDC Araştirmalari için MIT ile Anlaşti

Kripto dünyasının en önemi konularından birisi de şüphesiz ülkelerim kendi merkez bankalarının dijital para birimleri olan CBDC’ler oluş durumda. Başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından yoğun bir çalışma ile araştırılan bu konu, Kanada Merkez Bankası tarafından da ele alındı. Banka, CBDC araştırmaları için en prestijli üniversitelerden birisi olan  Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile iş birliği yapacak.

Kanada Merkez Bankası, CBDC Araştırmaları için MIT ile Anlaştı

Kanada Merkez Bankası, CBDC için MIT ile İş Birliği Yapacak

Kanada Merkez Bankası ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bugün, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerine on iki aylık bir araştırma projesi üzerinde işbirliği yapmak için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Banka, ileri teknolojilerin bir CBDC’nin potansiyel tasarımını nasıl etkileyebileceğini keşfetmek için MIT Medya Laboratuvarı’nın Dijital Para Birimi Girişimi ekibiyle birlikte çalışarak, DCI’nin CBDC’ye yönelik devam eden araştırmasını temel alacak. Bu araştırmalar ise, Kanada Merkez Bankası’nın CBDC’ye yönelik araştırma çabalarını bilgilendirmeye yardımcı olacak.

Özellikle hükümetlerin stablecoin’e karşı olduğu durumlarda oldukça CBDC’ye yakın olduklarını görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala