bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,957.87 7.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.91 4.12%
bnb
BNB (BNB) $ 587.55 4.91%
solana
Solana (SOL) $ 143.99 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534823 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471414 3.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144376 9.36%

JPMorgan CEO’sundan Bitcoin’e sert sözler

jpmorgan dimon bitcoin

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz günlerde bir kez daha Bitcoin’i sert sözlerle eleştirdi. Dimon, Bitcoin ve sigara arasında ilginç bir ilişki kurdu.

Blokzincir ve dijital varlıklar konusunda çalışmalar yürüten JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, kripto karşıtı duruşunu sürdürüyor. Dimon, sık sık Bitcoin ve kripto para birimleri özelinde eleştirilerde bulunuyor. Özellikle Bitcoin’e karşı negatif bakan Dimon, katıldığı programlarda veya etkinliklerde bunu dile getirmekten çekinmiyor.

JPMorgan CEO’su Dimon, katıldığı Australian Financial Review adlı bir zirvede Bitcoin’i ve kripto para birimlerini hedef aldı. Dimon, Bitcoin ile sigara içmek arasında ilişki kurdu.

JPMorgan bitcoin

JPMorgan CEO’su Bitcoin’i hedef aldı

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Australian Financial Review zirvesinde Bitcoin’in (BTC) faydasına ilişkin şüphelerini dile getirdi.

Uzun süredir Bitcoin’e karşıt görüşleriyle gündemde yer edinen Dimon, geçtiğimiz günlerde yine sahne aldı. Dimon, katıldığı bir iş zirvesinde Bitcoin’i seks kaçakçılığı, dolandırıcılık ve terörizm gibi yasadışı faaliyetler ile ilişkilendirdi.

Dimon, “Bitcoin’in ne işe yaradığını bilmiyorum ama sigara içme hakkınızı savunuyorum, Bitcoin satın alma hakkınızı da savunacağım. Şahsen ben asla Bitcoin satın almayacağım.” yorumunda bulundu.

Bankacılık devinin CEO’su Dimon, yapay zekaya da değindi. Dimon, bankada teknolojinin 400 farklı kullanım senaryosu üzerinde iki bin kişinin çalıştığını aktardı. Ayrıca CEO, evde okumaya vakit bulamadığı kitapları özetlemek için de yapay zeka kullandığını aktardı.

Bankacılık devi JPMorgan‘ın CEO’su, daha önce de benzer bir yorumda bulunmuştu. Dimon, blokzincirin önemli ve yenilikçi bir teknoloji olduğunu, ancak Bitcoin’in işe yaramaz bir varlık olduğunu öne sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala