bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,629.51 1.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,997.58 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 595.74 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 143.87 3.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521583 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462538 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147403 2.64%

JPMorgan’dan, Bitcoin (BTC) halving sonrası fiyat tahmini!

Bitcoin BTC halving fiyat tahmini

Bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin (BTC) fiyatının halving sonrasında 42.000 dolara kadar düşüş yaşayabileceğini belirtti. Şirket, fiyat tahminini Bitcoin madencilik krizine bağladı.

Kripto para piyasası Bitcoin (BTC) yükselişiyle adeta bahar havasına girdi. Altcoin’ler BTC’nin yüzde 10’luk yükselişine eşlik etmese de yavaş yavaş yükselmeye başladı. Kripto piyasasında boğa beklentileri oluşmaya başlarken, gözler Bitcoin halving‘ine çevrildi.

Kripto sektörünün birçok uzman ismi, Bitcoin halving’i sonrası yükselişin sürebileceği yönünde tahminde bulunurken, bankacılık devi JPMorgan’dan kritik fiyat hedefi geldi. JPMorgan, fiyat beklentisiyle ortalığı karıştırdı.

JPMorgan: Bitcoin (BTC) halving’i sonrası düşüş gelebilir

ABD’nin köklü bankacılık şirketlerinden JPMorgan, Bitcoin (BTC) için yeni bir fiyat tahmininde bulundu. JPMorgan, kripto yatırımcılarının merakla beklediği Bitcoin halving’ine değindi.

JPMorgan analistlerine göre, iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşmesi planlanan Bitcoin halving’inden sonra BTC fiyatı keskin bir düşüş yaşayabilir. JPMorgan, halving sonrası fiyat hedefini 42.000 dolar olarak belirledi.

BTC halving düşüş
Bitcoin (BTC)

JPMorgan analistleri, geçtiğimiz gün yayımladıkları bir raporda, halving’in blok ödülünü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşüreceğini ve madencilerin kan kaybedeceğini ifade etti.

Fiyat tahmininde, “Madencilerin tahmini üretim maliyeti 26.500 dolar, bu da halving etkinliğinin ardından mekanik olarak ikiye katlanarak 53.000 dolara çıkacak.” denildi.

Analistler, madencilerin üretim maliyetlerinin artması ve Bitcoin’deki coşkunun halving sonrasında kaybolmasıyla fiyat düşüşünün geleceğini öngördü.

JPMorgan, “42.000 dolarlık tahmin aynı zamanda Bitcoin yarılanmasının neden olduğu coşkunun Nisan ayından sonra azalmasıyla birlikte Bitcoin fiyatlarının da sürükleneceğini öngördüğümüz seviyedir.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala