bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,058.82 3.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.80 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 562.75 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 138.04 11.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519347 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455312 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132847 8.10%

Japonya Merkez Bankası Yetkilisinden G7 Ülkelerine Kripto Uyarısı

japonya merkez bankasi yetkilisinden g7 ulkelerine kripto uyarisi

Kripto para birimleri birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Bununla beraber bu konudaki düzenlemeler de sık sık gündem başlığı oluyor. Bu kez Japonya Merkez Bankası (BOJ), G7 ülkelerini, mevcut kurallar dijital varlıkların yaptırımları aşmak için kripto para birimlerinin ortak bir düzenleyici çerçevenin hızlı bir şekilde tanıtılması gerektiği konusunda uyardı.

Japonya Merkez Bankası’ndan Ortak Kripto Düzenleme Çağrısı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) üst düzey bir yetkilisi, G7 ülkelerinin, kripto para birimlerini düzenlemek için ortak bir çerçeve üzerinde buluşmaları gerektiğini söyledi

japonya merkez bankasi yetkilisinden g7 ulkelerine kripto uyarisi 2

BOJ’un ödeme sistemleri departmanı başkanı Kazushige Kamiyama, stablecoin kullanmanın bireysel bir küresel ödeme sistemi oluşturmayı çok kolaylaştırdığını bunun da ulus devletlerin daha geleneksel ve düzenlenmiş ödeme sistemlerinden kaçınmasını kolaylaştıracağını söyledi. 

Kamiyama, G7 ülkeleri kripto para birimlerini ve dijital varlıkları düzenlemek için etkin bir şekilde koordine edeceklerse, aciliyet duygusunun çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca mevcut düzenlemelerin dünya genelinde artan benimsemelerini ve çoğalmalarını tam olarak dikkate almadığını da sözlerine ekledi.

Son olarak belirtmek gerekirse Kamiyama, bu düzenleyici çerçevenin Japonya’nın kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tasarım sürecini etkileyeceğini de vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala