bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,827.64 6.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.75 3.72%
bnb
BNB (BNB) $ 584.41 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 161.80 12.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519033 3.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460584 7.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156332 7.12%

İsviçre Ulusal Bankası Başkanı: Bitcoin Rezerv için Uygun Değil

İsviçre Ulusal Bankasi Başkani Bitcoini Rezerv Para Olarak Görmüyor

Kısa bir süre önce sizlerle Orta Afrika Cumhuriyeti‘nin Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul ettiğini paylaşmıştık. El Salvador’un öncülüğünde son dönemde kullanım alanını hızla genişleten Bitcoin, birçok ülkenin düzenleyicisinin de merceği altında. Diğer taraftan İsviçre Ulusal Bankası Başkanı Thomas Jordan, Bitcoin’in rezerv para olma şartlarını karşılamadığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekti.

İsviçre Ulusal Bankası Başkanı: Bitcoin Rezerv için Uygun Değil

İsviçre Ulusal Bankası Başkanı’na göre Bitcoin’in Rezerv Para Olmamalı

Bugün gerçekleşen İsviçre Ulusal Bankası’nin yıllık genel toplantısında konuşan İsviçre Ulusal Bankası Başkanı Thomas Jordan, İsviçre Ulusal Bankası’nın Bitcoin’i rezerv para birimi olarak satın almaya ve tutmaya karşı olduğunu açıkladı.

Gerekli olduğu durumda bunu doğrudan yapabileceklerini belirten Jordan, Bitcoin’in yeterli kriterleri karşılamadığını, şu ifadelerle dile getirdi:

“Bitcoin satın almak bizim için sorun değil, bunu doğrudan yapabiliriz veya Bitcoin’e dayalı yatırım ürünleri satın alabiliriz. Bilançomuzda Bitcoin olması gerektiğine ikna olduğumuzda, teknik ve operasyonel koşulları nispeten hızlı bir şekilde düzenleyebiliriz. Ancak mevcut perspektiften bakıldığında, Bitcoin’in döviz rezervlerinin gereksinimlerini karşıladığını düşünmüyoruz, bu yüzden şimdilik bilançomuzda Bitcoin bulundurmamaya karar verdik”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala