bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,081.97 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.85 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 576.27 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.36 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521961 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479412 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153648 1.02%

İsveç, Enerji Kullanımı Nedeniyle Bitcoin Madenciliğine Tepkili

isvec enerji kullanimi nedeniyle bitcoin madenciligine tepkili

Birçok ülke Bitcoin madenciliği yapmaya ve bu alanda gelişme kaydetmeye başladı. Bununla birlikte Bitcoin madenciliğinde kullanılan yüksek enerji sebebiyle ülkeler madenciliğe karşı çıkmaya başladı. İsveç de bunlardan biri. İsveç, yüksek enerji kullanımı sebebiyle Bitcoin madenciliğine karşı sessizliğini bozdu.

İsveç’ten Bitcoin Madenciliğinde Yeni Karar

Avrupa’nın kripto madenciliği bölgesi İsveç, enerji kullanımının hızla artmasıyla Bitcoin madencilerinin gücünü istihdam yaratan projelere yönlendirmeye çalışıyor.

isvec enerji kullanimi nedeniyle bitcoin madenciligine tepkili

İsveç Enerji Bakanı Khashayar Farmanbar, Bloomberg News’e konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Dürüst olmak gerekirse Bitcoin’den daha faydalı şeyler için enerjiye ihtiyacımız var. Bunun için Bitcoin madencilerinin kullandığı enerjiyi daha verimli alanlarda kullanmak istiyoruz.

Madencilik faaliyetlerindeki artış nedeniyle ülkenin elektrik talebi artıyor. Ülkedeki veri merkezleri, İsveç’in gücünün yalnızca küçük bir yüzdesini kullanıyor. Bununla birlikte, madencilik operasyonlarından kaynaklanan enerji talebinin 2040 yılına kadar 8 kat artabileceğini belirtiliyor.

İsveç, rüzgar ve hidroelektrikle çalışan uygun fiyatlı elektriği ve soğuk iklimiyle kripto madencileri için elverişli bir ortam. Ülkede, madencilik endüstrisinin verileri kamuya açıklanmıyor. Bu nedenle, madencilik operasyonlarının büyüklüğü tahmin etmek zor. Ancak ülkenin Kanada Hive Blockchain Technologies ve Hong Kong Genesis Mining de olmak üzere madencilik devlerine ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala