bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,606.85 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.69 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 574.25 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 170.44 1.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511175 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465964 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150254 2.58%

İlk Terra (LUNA) Sahipleri 6.5 Milyar Doları Nasıl Kazandı?

ilk terra luna sahipleri 6 5 milyar dolari nasil kazandi

Terra Blockchain ekosisteminin çöküşü, kripto endüstrisinin en kötü olaylarından birisi olarak tarihe geçebilir. Milyonlarca insan birikimlerini ve yatırımlarını kaybederken, çok küçük bir grup milyonlarca dolar kazandı.

İlk Terra (LUNA) Sahiplerinin Para Kazanma Yolu: “Pompalama ve Boşaltma”

Arcane Research analisti Anders Helseth tarafından hazırlanan rapora göre, şimdilerde Terra Classic olarak anılan Terra (LUNA yeni adıyla LUNC) ekosistemi uzun vadeli bir “pompala ve boşalt” tesisi olarak varlık gösterdi.

Analist Andres Helseth, Terra Classic ekosistemini ilk LUNA kullanmak için “mükemmel çıkış kapısı” olarak isimlendiriyor ve bu tanımını bir şema ile destekliyor. Aşağıdaki şemada da görüleceği üzere LUNA tedariki, Terra Classic’in Do-Kwon tarafından ortaklaşa kurulan ve Terra Blockchain’in de arkasında olan Terraform Labs (TFL) tarafından “yüksek oranda yoğunlaşmış” durumda. Şemaya göre değişim platformları hariç, Terraform Labs 3 Ekim 2020 itibariyle 537 milyonun üzerinde LUNA tokenini kontrol ediyor.

ilk terra luna sahipleri 6 5 milyar dolari nasil kazandi 2
Kaynak: Arcane Research

Analist, en büyük Terra (LUNA yeni adıyla LUNC) sahibi olan Terraform Labs tarafından kurulan tanımlanmayan cüzdanların fonlarını “Blockchain köprülerine ve merkezi borsalara” aktardığını iddia ediyor. Fonlar 2020 yılının sonlarında hareket etmeye başlıyor ve “sıklıkla” Terraform Labs tarafından 3.000 kadar tanımlanamayan cüzdanla işlem gerçekleştiriyor. Başka bir ifadeyle, analistin araştırmasına göre Terraform Labs, LUNA arzını perakende yatırımcılar tarafından satın alındıkları borsalara taşımış gibi görünüyor. Aşağıda yer alan görselde “Diğerleri” cüzdanına 6.5 milyar dolarlık net girişin yapıldığı görülüyor.

ilk terra luna sahipleri 6 5 milyar dolari nasil kazandi 3
Kaynak: Arcane Research

Analize göre 6.5 milyar dolar, Terraform Labs ve erken Terra (LUNA yeni adıyla LUNC) yatırımcıları tarafından elde edilen kar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak analist 6.5 milyar doların çok daha üstünde bir karın ilk LUNA (yeni adıyla LUNC) yatırımcıları ve kurucuları tarafından elde edilmiş olduğunu iddia ediyor. Raporda, LUNA (LUNC) fiyatındaki popülerliği ve yukarı yönlü oynaklığı kaldıran Terra Classic ekosisteminin bu yatırımcılar için çıkış kapısı yarattığı iddia ediliyor. Analist ayrıca erken LUNA (yeni adıyla LUNC) yatırımcılarının perakende yatırımcılara değer aktarmalarına imkân tanıdığını belirttiği sistem hakkında şu karara varıyor:

LUNA (yeni adıyla LUNC) tokeni yakma / darphane mekanizmasını pompalayarak ve Anchor aracılığıyla Terra USD (UST) tokeni için sürekli bir talep yaratarak, büyük LUNA (yeni adıyla LUNC) sepetleri için mükemmel çıkış kapısı yaratmış oldu. En iyi ihtimalle karlar, başarısız bir önyükleme girişiminde elde edilen teminat kazançları olarak tanımlanabilir. Haberin yazımı esnasında 6.5 milyar doların 106,691,650,000.00 TL değerinde olduğunu da belirtelim. Son olarak Terra 2.0 ile duyurulan Terra (LUNA) değer kaybetmeye devam ediyor. LUNA, 1 Haziran 2022 itibariyle 8.2 dolara kadar gerilemiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala