bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,815.90 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.36 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 577.84 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 171.87 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521462 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482974 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152441 0.67%

Huobi’nin HBTC Konusunda Şeffaflığı Tartışılıyor

Huobinin HBTC Konusunda Şeffafliği Tartişiliyor

Kripto sektörü özellikle kalbinde yatan Blockchain teknolojisi ile birlikte oldukça şeffaf yürütülen bir sistem. Ancak konu “merkezi” borsalar olduğunu bu durum ne yazık ki gerçeli değil. Yapılan işlemleri kendi içerisinde yürüten merkezi borsalar, bu noktada sık sık eleştiriliyor. Son olarak Huobi’nin Wrapped Bitcoin versiyonu (HBTC) vaat ettiği şeffaflığın karşılanmadığı söyleniyor.

Huobi'nin HBTC Konusunda Şeffaflığı Tartışılıyor

Huobi’nin HBTC Konusunda Şeffaflığı Sorgulanıyor

Popüler kripto para borsalarından biri olan Huobi’nin Wrapped Bitcoin versiyonu HBTC, şeffaflık ve rezervlerini doğrulama yeteneği sunduğunu iddia ediyor. Ancak kullanıcılara göre Huobi’nin ürünü, vaat ettiği şeffaflığı karşılamıyor. Kripto borsasının token’ını destekleyen 800 milyon dolarlık varlığın açık bir şekilde piyasa cüzdanlarında bulunması gerekiyor. Ancak bunun yerine para, yine Huobi’ye ait olan diğer borsa cüzdanları arasında dağıtılmış gibi görünüyor. 

Buradaki sorun, paranın mutlaka gitmiş olması değil. Huobi‘nin işlemleri daha kolay hale getirmek için sıcak takas cüzdanlarını kullanması oldukça yaygın kullanılan bir çözüm. Buradaki sorun, piyasa gözlemcileri token’ın hâlâ desteklenip desteklenmediğini kendilerinin göremiyor olması. Bu noktada kullanıcılar Huobi’ye güvenmek zorunda kalıyorlar.

Wrapped Bitcoin Nedir?

Wrapped token, bağlanılan coin’in dışında bir ağda yer alan token’lara dayalı bir kripto para birimini temsil eder ve bağlandığı coin’e eşitlenir. Sarılan Blockchain ağlarında yürütülür ve daha sonra orijinal kripto para birimi için kullanılabilirler. Böylelikle Blockchain köprülerine benzer bir şekilde ağlar arasında iletişim olmadan işlem yapılabilir.

Güncelleme: Konu hakkında Huobi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son zamanlarda, web sitesinde HBTC ile ilgili bilgi güncellemelerindeki gecikme nedeniyle, bazı medya kanallarında şeffaflığı sorgulandı. Huobi’nin yanıtı şu şekilde:

HBTC, Huobi Global tarafından piyasaya sürülen Ethereum blok zincirinde sarılmış (wrapped) bir Bitcoin tokenidir. HBTC, kullanıcıların herhangi bir zamanda HBTC’yi BTC’ye dönüştürmek veya tam tersini yapabilmelerini sağlamak için 1: 1 sabit garantisine kesinlikle uyar. HBTC sahiplerinin güvenini artırmak ve dijital varlıkları saklamak için HBTC varlıklarını kademeli olarak Huobi Trust Company Limited’e (bundan sonra Huobi Trust olarak anılacaktır) taşıdık. Huobi Trust periyodik olarak H serisi varlıklar için taahhüt edilen teminatın kanıtını sağlar. Şu anda 38970 BTC tutulmaktadır, daha fazla bilgi için lütfen resmi web sitesini ziyaret edin: https://www.htokens.finance/en-us/assets

Şu anda zincirde 38970 HBTC basılmıştır ve %100’ü alınabilir durumdadır.

Arka arkaya dokuz yıl boyunca tam güvenlikli faaliyet gösteren tek küresel kripto para borsası olan Huobi Global, müşterilerinin varlıklarının kaybolduğu, çalındığı ya da başka nedenlerle kaybedildiği tek bir olayla karşılaşmadı. Emniyet ve güvenlik işimizin temeli olmaya devam ediyor ve sektör lideri risk yönetimi yeteneklerimiz aracılığıyla müşterilerimize en güvenli ve sürdürülebilir işlem deneyimini sunmaya devam edeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala