bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

Hindistan, Web3 İş Gücü Açısından Dünyada Üçüncü Sırada

hindistan web3 is gucu acisindan dunyada ucuncu siradawd

Web3 teknolojisi birçok şirketin ve ülkenin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bununla beraber ülkeler bu konu hakkında harekete geçmiş durumda. Özellikle Hindistan bu konuda oldukça iyi bir konumda yer alıyor. Son çıkan haberlere göre; Hindistan, Web3 teknolojisindeki çalışmalarında dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

Hindistan, Web3 İş Gücü Açısından Dünyada İlk Üçte

Hindistan’da 3.000’den fazla üyesi olan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği (NASSCOM) tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre ülke, şu anda dünyadaki Web 3.0 çalışmalarının yüzde 11’lik kısmında söz hakkı sahibi. Söz bu rakam, Hindistan’ı bugün yaklaşık 75.000 Blockchain uzmanı istihdam eden Web 3.0 iş gücü açısından dünyanın üçüncü büyük ülkesi yapıyor.

hindistan web3 is gucu acisindan dunyada ucuncu siradatr

Çalışmada listelenen şirketlerin büyük çoğunluğu, DeFi, NFT pazar yeri, metaverse platformları vb. kategoriler yer alıyor.

NASSCOM başkanı Debjani Ghosh konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Hindistan’ın yeni çağ teknolojilerini hızla benimsemesi, büyüyen başlangıç ​​ekosistemi ve büyük ölçekli dijital olarak yetenekli yetenek potansiyeli, ülkenin küresel Web3 ortamındaki konumunu sağlamlaştırıyor. Hindistan’daki endüstri ve hükümet paydaşlarının çok fazla çaba sarf ettiğini görmek cesaret verici. sağlık ve güvenlik, finans, kurumsal teknoloji ve tapu kayıtlarından eğitime kadar çeşitli alanlarda kullanım örneklerinin araştırıldığı blockchain teknolojisine pragmatik bir yaklaşım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala