bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,170.19 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.41 2.78%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 148.54 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534131 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461581 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162424 1.40%

Hindistan: Kripto Para Piyasasındaki İşlemler Yasa Dışı Değil

hindistan kripto para piyasasindaki islemler yasa disi degil kumar gibi1

Hindistan‘dan kripto para piyasası için yeni değerlendirme geldi. Kripto para işlemlerinin yüzde 30 oranıyla vergilendirileceğini açıklayan Hindistan hükümeti, kripto para ticaretinin yasa dışı olarak değerlendirmediğini bildirdi. Hükümet, kripto işlemlerinin gri bir alanda olduğunu öne sürdü.

Başbakanlık Ofisi Finans Danışmanı T. V. Somanathan Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda, “Artık kripto varlıklara, at yarışlarından veya kumardan, bahisten, diğer spekülatif işlemlerden elde edilen kazançlarla aynı şekilde davranan bir vergilendirme çerçevesi koyduk” açıklaması yaptı.

hindistan kripto para piyasasindaki islemler yasa disi degil kumar gibi2

Hindistan’da Kriptoya Vergi Var, Yasal Statü Yok

Kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceğine dair uzun süren bir çabanın ardından hükümet, dünkü bütçede bu tür işlemlerin yasal statüsüyle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırmadı.

Maliye Bakanı, sanal varlıkların transferinden elde edilen gelirin yüzde 30 oranında vergilendirilmesini önermişti.

Hindistan’da hükümet kripto para birimlerini düzenlemek için bir mevzuat üzerinde çalışıyor.

Şimdilik, hükümet piyasayı tümüyle karşısına almayarak bu tür işlemlerden elde edilen herhangi bir geliri vergilendirmeye bağlı kalacağını söyledi.

Sanal paralar yasal bir ihale olmayacak olsa da, Hindistan Merkez Bankası, daha ucuz ve daha verimli para birimi yönetimi sağlayacak olan dijital para birimini 1 Nisan’dan itibaren piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala