bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,979.68 6.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.51 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 583.99 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 162.39 13.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516846 3.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45625 6.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156372 6.81%

Greenidge Yeşil Enerjiye Geçmek için Çalışıyor

Greenidge Yeşil Enerjiye Geçmek için Çalişiyor

Kripto para madencileri son dönemde en önemli iş modelleri arasında yer alıyor. Ancak madencilerin önünde önemli bir sorun bulunuyor. Çevreci endişeler nedeniyle New York Eyaletindeki Bitcoin madenciliği ve endüstrinin eyaletin iklim hedeflerine nasıl uyduğu konusunda şiddetli tartışmaların merkezi haline gelmiş durumda. Greenidge ise bu konuda savaş verdiğini söylüyor.

Greenidge Yeşil Enerjiye Geçmek için Çalışıyor

Madencilik Şirketi Greenidge Kapanmamak için Savaşıyor

New York, Dresden’deki bir Bitcoin madenine bağlı doğal gazla çalışan bir elektrik santrali, eyaletten yenilenen izinler için yarışırken imajını yeşillendirmek için savaşıyor.

Greenidge enerji santrali, New York Eyaletindeki Bitcoin madenciliği ve endüstrinin eyaletin iklim hedeflerine nasıl uyduğu konusunda şiddetli tartışmaların merkezi haline geldi. 2011 yılında kömürle çalışan bir tesis olarak hizmet dışı bırakılan Greenidge, Atlas Holdings tarafından satın alındıktan sonra 2017 yılında yeniden açıldı ve açık bir şekilde Bitcoin madenciliği amacıyla bir doğal gaz tesisine dönüştürüldü. Güç kaynağını doğal gaza dönüştürmek  için tesisle sözleşme yapan O’Connell Electric’e göre şirket bugün ABD’deki en büyük Bitcoin madencilik tesislerinden biri .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala