bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,949.13 1.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.42 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 587.07 0.03%
solana
Solana (SOL) $ 146.57 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530921 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463563 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160214 9.24%

Gary Gensler, kripto yaptırımında gözünü karartacak

gary gensler kripto yaptiriminda gozunu kararttirg

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, kripto para birimleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Gensler, kripto üzerinde hüküm sürecek olanın kendi kurumu olması gerektiği konusunda kararlı bir tavır sergiliyor. Gensler, özellikle 12 Eylül’de milletvekillerine de benzer açıklamalar yapmayı düşünüyor.

Gary Gensler, kripto yaptırımı konusunda kararlı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, Senato Bankacılık Komitesi duruşmasında kripto konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Gensler, kripto para birimlerinin aslında menkul kıymetler olduğu ve kendi kurumu tarafından düzenlenmesi gerektiği görüşünü yineleyecek. 

gary gensler kripto yaptiriminda gozunu kararttite

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler

Gary Gensler, kripto yaptırımları konusunda şu ifadeleri kullandı: “Bu sektörün menkul kıymetler kanunlarına geniş kapsamlı uyumsuzluğu göz önüne alındığında, bu piyasalarda pek çok sorunla karşılaşmamız şaşırtıcı değil. Bu hikayeyi daha önce de görmüştük. Bu, 1920’lerde federal menkul kıymetler yasalarının yürürlüğe girmesinden önce yaşadıklarımızı hatırlatıyor”

Yapılan bu açıklamaların yanında Gensler, “Çoğu kripto tokenin menkul kıymetler yasalarına tabi olduğu göz önüne alındığında, çoğu kripto aracısının da menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiği ortaya çıkıyor” diyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala