bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,167.73 5.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.05 2.90%
bnb
BNB (BNB) $ 581.52 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 163.13 12.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517776 3.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454912 4.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154574 2.77%

Fitch, Depremin Mali Faturasını Açıkladı

fitch depremin mali faturasini acikladi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 10 ili vuran depremin dördüncü gününde kurtarma çalışmaları sürüyor. Çok geniş bir alana yayılan depremde can kaybı 14 bini aştı, yaralı sayısı da 64 bine yaklaştı. Depremde binlerce bina yıkılırken, bölgede demiryolları, hava alanları, barajlar ve birçok stratejik nokta hasar gördü. Hasarın boyutu her geçen gün artmaya devam ederken; Fitch Ratings, depremin maliyetine dair bir değerlendirme yayınladı.

fitch depremin mali faturasini acikladi2

Fitch: Depremin faturası 4 milyar doları aşabilir

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve Suriye’yi vuran depremin sigortalanabilir kaybını ölçmenin zor olduğunu açıkladı. Fitch, kaybın büyük ihtimalle 2 milyar doları geçeceğini ifade ederken, 4 milyar doları da aşabileceği belirtildi.

Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremlerin sigorta zararlarına yönelik değerlendirme yapan Fitch, bölgelerdeki düşük sigorta kapsamı nedeniyle sigortalı kayıpların yaklaşık 1 milyar doları bulabileceğini ifade etti. Notta, sigortalanmış kayıpların büyük oranda reasüransla telafi edileceği kaydedildi. Fitch ayrıca, katastrofik tahvillerin çoğunlukla İstanbul civarıyla sınırlı bölgeyi kapsadıkları için depremden etkilenmeyeceği görüşünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala