bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.37 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 590.04 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 1.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531073 0.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456362 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16176 1.90%

Filipinler’de Axie Infinity alarmı

Appledan Axie Infinitye Izin2

Axie Infinity‘nin oyna-kazan planı, Filipinler polisini alarma geçirdi. Filipinler polisi, kripto oyunlarına karşı sert uyarılarda bulundu. Polis teşkilatı, kullanıcıları dolandırıcılıklara karşı uyardı.

Filipin Ulusal Polisi Siber Suçlarla Mücadele Grubu (PNP ACG), kripto oyunları tarafından kullanılan bazı modelleri inceledi. Polis, Filipinli vatandaşları oyun topluluğundan para sızdırmak için kullanılan çeşitli planlara karşı uyardı. Filipinler polisi, Ethereum blockchain’inde yaratılan Axie Infinity tarafından kullanılan oyna-kazan modeline dikkat çekti.

Polisin açıklamasına göre bir oyuncunun oyunu oynayabilmesi için en az üç Axie karakteri satın alması gerekiyor. Buna göre oyuncuların kazanmaya başlamadan önce 300 dolar ödemeye zorlandığı ifade edildi. Polis, kullanıcı başına ortalama 100 dolara kadar geleneksel oyun endüstrisinin yanında yer aldı.

PNP ACG, oyuncuların token ve NFT kayıpları yaşamalarına dikkat çekti. Açıklamada kripto oyunlarının para birimlerinden daha riskli olduğu kaydedildi. Polis teşkilatının açıklamasında kullanıcıların yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırılma yapılması önerildi.

Diğer yandan bir süre önce Apple, ‘Axie Infinity: Origins’e App Store’da izin vermişti. Oyun, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’da belirli sayıda ülkedeki App Store’da kullanıma açılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala