bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,184.00 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.89 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 581.59 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 174.05 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522231 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482616 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155417 0.57%

Fed’in Faiz Konusundaki Sinyaller Çatışıyor

Fedin Faiz Konusundaki Sinyaller Catisiyor

Küresel olarak büyük bir sorun olmayı sürdüren enflasyon, birçok ülkenin ana odak konusu olmaya devam ediyor. Bu noktada bir süredir faiz artırımı politikası yürüten Fed, frene basarak gözlem moduna geçti. Ancak Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının 2023’te ne kadar süre yüksek kalacağı konusunda Wall Street ile fikir ayrılığına düşmüş durumda.

new york fed danismanindan stablecoin aciklamasi

Fed, Faiz Konusunda Fikir Ayrılıkları ile Mücadele Ediyor

1980’lerden bu yana para politikasındaki en hızlı sıkılaştırmanın ardından Fed, Çarşamba günü enflasyonu azaltmak için üst üste 75 baz puanlık dört hamlenin ardından gösterge faiz oranını aşağı yönde 50 baz puan artırmaya kararlı gördüğünü açıkladı.

Yetkililer işaret edilen faiz oranlarını yüzde 4.25 ila yüzde 4.5 hedef aralığına yükselterek 2007’den bu yana en yüksek seviyeye yükseltmiş durumdalar. Bu zirveye ulaşıldığında ise 2023’ün tamamı boyunca faizde bir fren etkisi bekleniyor.

Mali piyasalar da kısa vadeli vizyon konusunda hemfikir, ancak önümüzdeki yıl en yüksek oranlardan hızlı bir geri çekilme bekleniyor. Doğal olarak iki farklı görüş içerisindeki bu çatışma, enflasyonun geçici olacağı kötü bir çağrıyla yandıktan sonra kalıcı olacağından endişeleri artırıyor.

Bunlara ek olarak Federal Açık Piyasa Komitesine atıfta bulunarak bir blog yayınladığını ve yatırım yöneticilerine danıştığını bilen Fed Kurulu’nun eski baş makro modelcisi John Roberts, “Vadeli işlem eğrisi, FOMC’nin iletişim politikasının başarısının veya başarısızlığının bir tezahürüdür” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala