bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,936.93 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.29 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.75 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478765 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153793 0.46%

Fed Tutanakları Daha Hızlı Faiz Artırımına İşaret Ediyor

fed tutanaklari daha hizli faiz artirimina isaret ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Fed’in tutanaklarına göre üyelerin çoğu 50 baz puanlık faiz artırımına sıcak bakıyor.

Fed, Piyasanın Beklentisinden Daha Hızlı Faiz Artırımı Yapabilir

Yayımlanan Fed tutanaklarına göre, bu ayın başlarında Fed yetkilileri faiz oranlarını hızlı ve muhtemelen piyasaların büyüyen bir enflasyon sorununun üstesinden gelmek için beklenenden daha fazla artırma gereğini vurguluyor. Tutanaklara göre politika yapıcılar sadece gösterge borçlanma oranlarını 50 puanlık artıma fikrini desteklemenin yanında önümüzdeki yeni toplantılarda da benzer tutumların sergileneceğinin açıklamasını yaptı.

fed tutanaklari daha hizli faiz artirimina isaret ediyor 2

Tutanaklarda ayrıca politikanın, büyümeyi ne destekleyen ne de kısıtlayan “tarafsız” bir duruşun ötesine geçmesinin gerebileceği de belirtiliyor. Bu açıklamalar merkez bankaları için ekonomide önemli etkiler doğurabilecek önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Tutanaklarda ayrıca çoğu katılımcının 50 baz puanlık artışın önümüzdeki birkaç toplantıda uygun olacağı yönünde fikir beyan ettiği belirtiliyor. Tutanaklarda 3-4 Mayıs oturumunda yarım puanlık bir artışın onaylandığı ve Haziran ayından itibaren geçerli olmak üzere merkez bankasının çoğunlukla hazine ve ipotek destekli menkul kıymetlerden oluşan 9 trilyon dolarlık bilançosunu azaltmak için bir planın hazırlandığı da görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala