bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.40 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 574.79 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 167.64 3.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519395 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468281 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 2.52%

Fed Beige Book raporu, yavaş büyümenin sürdüğünü gösteriyor

fed beige book raporu yavas buyumenin surdugunu gosteriyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası, merakla beklenen “Beige Book” yani “Bej Kitap” belgesi yayımlandı. Fed’in Beige Book olarak isimlendirdiği bu belge, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 12 Merkez Bankası Bölgesinde mevcut ekonomik koşullar hakkında bilgi veren bir rapor olarak karşımıza çıkıyor.

Beige Book Raporuna Göre Yavaş Büyüme Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) gün içinde yayımladığı son Bej Kitap raporuna göre ABD Merkez Bankası, ülke genelindeki iş dünyası temsilcileri ekonomik faaliyetlerin Mayıs sonu ve Haziran ayında çok az arttığını ve yavaş büyümenin devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Temel olarak iş dünyası temsilcilerinden alınan anekdotların bir derlemesi olan rapor, merkez bankasının iki hafta sonra faiz oranı politikasını değerlendirmek üzere yapacağı toplantı öncesinde politika yapıcılar için hazırlanıyor.

Fed, 12 bölgesinden beşinin hafif ya da ılımlı büyüme, beşinin yatay faaliyet ve ikisinin hafif ya da ılımlı düşüş bildirdiğini dile getirdi. Raporda işgücü piyasalarının sağlıklı olduğu ve işe alımların daha “hedefe yönelik ve seçici” hale geldiği belirtildi.

Son olarak raporda ayrıca işçi ücretlerinin artmaya devam ettiği ancak geçmişe kıyasla daha ılımlı olduğu belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala