bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,488.94 3.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.48 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 564.80 1.89%
solana
Solana (SOL) $ 140.06 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52096 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460873 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134034 5.91%

Fed Başkanı Jerome Powell, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Fed Başkani Jerome Powell Kripto Paralar Hakkinda Konuştu

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell bugün, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi huzurundaki kripto para düzenlemelerine artan bir ihtiyaç olduğu görüşünü bir kez daha yineledi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dikkat çeken Powell, Ukrayna’daki bu son olayların “kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital finans konusunda Kongre eylemi ihtiyacının altını çizdiğini” belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

 Fed Başkanı Powell, Kripto Konusunda Düzenleme Talep Ediyor

Rusya’nın son adımları sonrası kriptoların acilen düzenlenmesi gerektiği görüşünü sürdüren Fed Başkanı Jerome Powell, Rusya’nın yaptırımları atlatmak için kriptoyu nasıl kullandığına dair sorulara yanıt olarak, “Bunun pek çok parçası olan bu gelişen endüstrimiz var ve orada olması gereken türden bir düzenleyici çerçeve mevcut değil” diye devam etti.

Ek olarak düzenlenmemiş kripto varlıkların oldukça spekülatif olduğunu düşünen Powell, CBDC‘lerin diğer kripto varlıklara bir engel teşkil etmeyeceği görüşünde. Öyle ki Powell, birden fazla rezerv paranın mümkün olduğunu belirtti.

Kripto konusunun dışında bir süre önce deklarasyonu paylaşılan Powell, konuşmasında Mart ayında 25 puanlık bir fair artırımını uygun olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala