bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,979.68 6.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.51 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 583.99 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 162.39 13.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516846 3.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45625 6.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156372 6.81%

Fed Başkanı Jerome Powell, Faiz Hakkında Konuştu

Fed Başkani Jerome Powell Faiz Hakkinda Konuştu

Son yılların en büyük problemlerinden birisi olarak karşımıza çıkan küresel enflasyon, ülkelerin çözüm için çalıştığı başlıca sorunlar arasında yer alıyor. Son olarak faiz artırımı yoluna giden Fed ise planlı olarak fair artışı planlarını sürdürüyor. Son olarak Fed Başkanı Jerome Powell, yakın zamandaki faiz artırımı hakkında konuştu.

Fed Başkanı Jerome Powell, Faiz Hakkında Konuştu

Fed Başkanı Powell: “50 Baz Puan Artışı Masada”

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, ABD faiz oranını 50 baz puan (0.5 puan) artırmanın Mayıs ayında yapılacak bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı için “masada olduğunu” açıkladı. Bu yetkililerin kırk yılın en yüksek oranı olan yüzde 8.5’e yükselen enflasyonu ne kadar agresif bir şekilde düşürmeyi planladığını gösteriyor

Fed yakın zamanda faiz oranlarını 25 baz puandan fazla artırdı. Powell, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve IMF, Endonezya ve Barbados’tan diğer temsilcilerle birlikte sunulan bir panelde yaptığı açıklamada, “Mayıs toplantısı için masada 50 baz puan olacağını söyleyebilirim” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala