bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,168.92 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.23 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 581.14 1.27%
solana
Solana (SOL) $ 144.32 0.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526199 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455082 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156333 3.62%

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, CBDC’nin Önemine Dikkat Çekti

fed baskan yardimcisi lael brainarda

Dün aktardığımız üzere Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Fed’in tutanaklarına göre üyelerin çoğu 50 baz puanlık faiz artırımına sıcak bakıyor. Fed tarafında bunlar olurken, zaman zaman makamdaki önemli isimler dijital dünyayla ilgili yorumlarda buluyor. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard da yaptığı açıklamada, ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunun oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Lael Brainard: CBDC’ler Popüler Hale Gelirse Finansal Sistem İstikrarı Sağlanabilir

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunun oluşturulmasının, diğer ülkeler tarafından geliştirilen kripto varlıkları ve dijital para birimlerinin giderek daha popüler hale gelmesiyle finansal sistem istikrarının sağlanmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

fed baskan yardimcisi lael brainard cbdcnin onemine dikkat cektid
Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard

Ayrıca Fed Başkan Yardımcısı yaptığı açıklamasında ABD Merkez Bankası’nın çok yüksek enflasyonu aşağı çekecek finansal koşulları sıkılaştırmak için sağlam adımlar attığını da belirtti.

Brainard, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hareket etmenin riskleri olduğu gibi, hareket etmemenin de riskleri olduğunun farkındayız

Fed politika yapıcıları, bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) duyulan ihtiyaç konusunda bölünmüş durumdalar ve fikir hakkında geri bildirim almak için üç aylık bir kamuoyu istişare sürecini yeni bitirdiler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala