bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,159.99 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.28 5.57%
bnb
BNB (BNB) $ 582.72 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 169.62 6.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527949 2.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484133 6.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156154 3.07%

Endonezya, Kripto Gözetimini Sıkılaştırmaya Başladı

endonezya kripto gozetimini sikilastirmaya basladittg

Kripto para sektörü son günlerde kritik bir dönemden geçiyor. Özellikle FTX krizi ile beraber birçok şirket olumsuz havadan etkilenmemek için harekete geçmiş durumda. Son olarak Endonezya piyasada yaşanan durumdan etkilenmiş olacak ki kripto alanındaki gözetimini sıkılaştırdı.

Endonezya, Kripto Gözetimi için Harekete Geçti

Kripto para piyasasında yaşanan son düşüşlerin ardından, Endonezya yönetimi kripto paraları düzenlemek için harekete geçti. Endonezya maliye bakanı yaptığı açıklamada, Endonezya’nın yatırımcıları daha iyi korumak için kripto para yatırımlarının düzenlenmesi, denetlenmesi ve gözetimini Finansal Hizmet Otoritesine (OJK) taşımayı planladığını söyledi.

Hali hazırda şu anda Ticaret Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Düzenleme Kurumu, bu tür yatırımlarda bir patlama olduğu Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisinde kripto para birimini ortaklaşa denetlediğini de belirtelim.

endonezya kripto gozetimini sikilastirmaya basladitg

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Özellikle yüksek riskli yatırım araçları için oldukça güçlü ve güvenilir bir denetim ve yatırımcı koruma mekanizması oluşturmamız gerekiyor. Kripto varlıkları ve finans sektörü teknoloji inovasyonu da dahil olmak üzere dijital varlık faaliyetlerini düzenlemek gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala