bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,307.50 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,201.36 1.93%
bnb
BNB (BNB) $ 599.96 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 155.57 6.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54254 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472645 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.168719 4.50%

El Salvador, Chivo Cüzdanının Gelişimine Odaklanıyor

el salvador chivo dijital cuzdaninin gelisimine odaklaniyor 2

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador, ülkede Bitcoin (BTC) transferlerinde kullanılan Chivo cüzdanını geliştirmek için çalışmalara başladı. El Salvador hükümeti kullandığı Chivo cüzdan uygulamasındaki sorunları çözmek için kripto yazılım şirketi AlphaPoint ile ortaklık kurdu.

El Salvador’dan Chivo Cüzdan Hamlesi

El Salvador hükümeti, Chivo cüzdanının gelişimine odaklanmış durumda. Kripto yazılım firması AlphaPoint ile kurulan ortaklık ile beraber Chivo cüzdanının, istikrar ve ölçeklenebilirlik ile ilgili endişelerinin giderilmesi planlanıyor. Ayrıca cüzdanın düşük maliyetle anında Bitcoin işlemleri gerçekleştirmesi de bekleniyor.

el salvador chivo dijital cuzdaninin gelisimine odaklaniyor

AlphaPoint entegrasyonu ayrıca Chivo Cüzdan’ın erişimini, ev hizmetleri, vergiler ve diğer birçok günlük Bitcoin işlemleri için ödemeleri basitleştirmek gibi diğer günlük işlemleri kolaylaştıracak.

Ayrıca yapılan resmi açıklamalara göre El Salvador, kullanıcılarına daha kolay hizmet verebilmek için ülke çapında 1.500 Bitcoin ATM’si kuracak. 

AlphaPoint CEO’su ve kurucu ortağı Igor Telyatnikov konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

El Salvador ve Başkan Bukele, Bitcoin’in ülke çapında benimsenmesine yönelik bu ilk büyük deneyle gerçekten küresel olarak lider durumda. Sürece dahil olmaktan ve bu devasa girişim için ihtiyaç duyulan ölçeklenebilir ve güvenilir çözümleri sunmaktan onur duyuyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala