bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,836.03 4.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.33 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 567.38 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 141.46 8.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522689 2.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461206 3.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135399 7.20%

EigenLayer daha piyasaya çıkmadan rekor kırdı

EigenLayer TVL

Restaking platformu EigenLayer, henüz lansman gerçekleştirmemiş olmasına rağmen 10 milyar dolar toplam kilitli varlığa (TVL) ulaştı.

Boğa piyasasının iştahı, birçok kripto para birimine yeni yatırımcıların dahil olmasını sağladı. Özellikle memecoin’ler, holder (cüzdan sahibi) sayısında sansasyonel bir büyüme kaydetti ve rekor yükselişlere imza attı. Pepe ATH yaparken, Bonk ivme kazandı.

Tüm bu süreçlerin ortasında, kripto sektörüne yeni giriş yapacak projelere de yönelim arttı. Lansman yapması beklenilen EigenLayer ise daha piyasaya çıkmadan büyük bir rekora imza attı. EigenLayer’ın toplam kilitli varlık (TVL) değeri 10 milyar dolar oldu.

eigenlayer büyüyor

EigenLayer günden güne büyüyor: Zirveye yürüyor

Bitcoin’in (BTC) 65 bin doların üzerine çıktığı bugünlerde, kripto para piyasasına milyarlarca dolar sermaye girişi gerçekleşti. Yeni yatırımcıların dahil olduğu piyasada, EigenLayer tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ethereum restaking platformu EigenLayer, adeta kripto piyasasına giren parayı tek başına emdi. EigenLayer’ın toplam kilitli varlık (TVL) değeri 10 milyar dolara ulaştı. Popüler kripto projesinin TVL’si, yılın başında 1,1 milyar dolar seviyesindeydi. Sansasyonel bir şekilde büyüyen EigenLayer, henüz lansman gerçekleştirmemiş olması sebebiyle şaşırttı.

Daha kripto para birimini piyasaya sürmeyen EigenLayer’ın toplam kilitli varlık değerine göre en büyük üçüncü proje olması dudak uçuklattı. Kripto uzmanları, EigenLayer’ın kripto para biriminin lansman sonrası yoğun ilgi göreceğini düşünüyor.

Kripto yatırımcıları, EigenLayer’da 2,93 milyon Ether barındırıyor. Popüler projedeki bu büyüme, ETH fiyatının artışıyla da paralel gerçekleşti.

EigenLabs, bir yıl önce Blockchain Capital liderliğindeki 50 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu tamamladı. Ayrıca geçen ay, Andreessen Horowitz önderliğinde EigenLayer’a 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

EigenLayer nedir?

EigenLayer, Ethereum üzerinde inşa edilen yenilikçi bir projedir. Kısa sürede popülerleşen protokol, restaking adlı bir mekanizma aracılığıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Restaking, Ether’lerin ve likit staking token’larının konsensüs katmanında yeniden kullanılması anlamına gelmektedir.

Kullanıcılar, EigenLayer üzerinde stake ettikleri ETH’lerini kullanma imkanına erişiyor. DeFi alanında önemli bir sorunu çözmeyi amaçlayan ve yenilikçi çözüm sunan EigenLayer, son günlerin en potansiyelli projelerinden birisi olarak gösteriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala