bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,941.94 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.04 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 571.30 0.99%
solana
Solana (SOL) $ 176.54 4.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51243 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466234 1.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151227 0.53%

Dünya Genelinde Bitcoin Eğitimleri Artmaya Devam Ediyor

dunya genelinde bitcoin egitimleri artmaya devam ediyor

Lider kripto para birimi Bitcoin’e olan ilgi artmaya devam ediyor. ABD’nin en büyük kolejlerinden birisi, öğrencilerine Bitcoin eğitimi vermek için düğmeye bastı.

Bitcoin Eğitimi Veren Kurumların Sayısı Artıyor

Dünya genelinde Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerine olan ilgi arttıkça bu alanlardaki eğitimlerin sayısı da artıyor. ABD’nin en büyük kolejlerinden birisi olan Texas A&M şu anda 74.000’in üzerinde olan öğrencisine Bitcoin kursu sunacağını açıklayan en son ABD koleji oldu.

dunya genelinde bitcoin egitimleri artmaya devam ediyor 2

Söz konusu eğitim, Texas A&M’deki Mays Business School’dan Doçent Doktor Korok Ray tarafından duyuruldu. Ray açıklamasında eğitimlerin, “Bitcoin Protocol” dersleriyle birlikte öğrencilerin “sıfırdan bir Bitcoin kitaplığı oluşturmayı” öğreneceklerini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan kripto araştırmacısı Josh Cowell, söz konusu eğitimlerin doğru bir şekilde yapılması koşuluyla, kişilerin finansal okuryazarlığını geliştirebileceğini belirtti.

Son olarak şu anda kripto para birimi kursları sunan üniversiteler arasında Harvard Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cornell Üniversitesi, Singapur Ulusal Üniversitesi ve California Berkeley Üniversitesi yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala