bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,145.99 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.61%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 174.94 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52262 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480363 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155374 0.15%

‘Dolar zayıfladıkça Bitcoin (BTC) yeni zirvelere gebe’

bitcoin

ABD doları endekste dört ayın en düşük seviyesini gördü. CryptoTA grubunun kurucusu popüler trader Crypto Ed, Dolar endeksinin güncel durumunu inceleyerek Bitcoin (BTC) görünümüne ilişkin tahminde bulundu.

Trader’ın yaptığı analize göre, genellikle dolarla ters korelasyondaki BTC yeni zirvelere gebe. Crypto Ed “Dolar endeksi için uzun vadeli görünüm BTC’nin yeni ATH’lere ışınlanmasına yardımcı olacak” derken endeksin 92 seviyesine doğru gittiğine işaret etti.

BTC / dolar endeksi ilişkisi son zamanlarda azalsa da Fed’in makro politikasında yapılan son değişikliklerin artık genel olarak Bitcoin’i güçlendirdiği ve ileriye dönük bakıldığında doları baskıladığı görüldü.

ABD’de azalma eğilimi gösteren enflasyonla Fed’in parasal sıkılaştırma politikasında geri adım atması ve likiditeyi artıması beklentiler dahilinde. Olası faiz indirimlerinin riskli varlıkların yararına olacağı bilinen bir gerçek.

Emtia piyasası ne gösteriyor?

Dolar, makro verilerin parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki etkisini göstermesiyle bu hafta hızla değer kaybetti. ABD doları endeksi (DXY) hafta başından bu yana yüzde 2’den fazla düştü ve şu anda 102’nin altındaki seviyelerle Ağustos ortasından bu yana en düşük seyrinde.

Ancak buna karşın bir başka ekonomistin analizinde risk varlıkları için iyi bir zamanlama olmayacağı yapıldı. Ekonomist Lyn Alden “Küresel likidite göstergeleri son yükselişlerinin ardından bir miktar durmaya başladı ve ters repolar Aralık ayının ilk yarısında tükenmedi. Son güvercin Fed ve DXY’deki düşüş potansiyel olarak biraz daha fazla likiditeyi tetikledi.” dedi.

Daha sonraki bir yorumunda Alden piyasaların 2024’te faiz oranlarını düşürme ümitleriyle emtia piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekti. Ekonomist Alden değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “DXY yine düştü ve ham petrol ve diğer emtia piyasasında buna paralel bir miktar toparlanma görüldü. Geçtiğimiz 24 saatte piyasa vadeli faiz beklentilerinde oldukça dikkate değer bir yeniden fiyatlama yaptı.”

Fed’den gelen veriler, bilançosunun bu ay Ağustos ayından bu yana ilk kez yaklaşık 2 milyar dolar arttığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala