bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,983.61 5.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.23 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 581.25 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528356 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467972 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140482 5.33%

Dev Alman bankası, ülkede kripto lisansı aldığını açıkladı

Alman Bankasi Commerzbank Kripto Saklama Lisansi için Başvurdu

Almanya’nın en büyük dördüncü bankacılık kuruluşu Commerzbank, paylaştığı basın bülteninde kripto sektörünü ilgilendiren önemli bir gelişmeyi açıkladı.

Resmi bültene göre banka, kripto saklama hizmeti vermek için ülkenin yetkili kurumundan gerekli lisansları elde etti. Dev banka, bu gelişmenin sonucunda alanında gerekli lisansları alan ilk Alman bankası oldu.

Commerzbank Operasyon Direktörü Dr Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, lisanslama duyurusunun ardından şu açıklamayı yaptı:

“Bu hamle, bankamızın yeni teknolojilere ayak uydurarak müşterilerimize dijital varlık hizmeti sunmak için ne kadar çaba gösterdiğimizi ortaya koyuyor.”

Bankanın paylaştığı resmi bültene göre şirket, önümüzdeki dönemde kurumsal müşterilerin kripto hizmeti alması için güvenli bir platform kurmak istiyor. Commerzbank, müşterilerine kripto hizmeti sunmak için 2022’nin Nisan ayında resmi makamlara başvuru yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala